Јас со првото кога се породив си ги зедов од дома гумените влечки за надвор што ги носам само нормално си ги исправ пред и после болница и само за надвор си ги користев после тоа.
Jas prasuvav edna sestra na gak so mi treba. Oti kaj i da e narednata nedela moze da zakazeme termin. Mi reci krpa lice i telo, pribor za higiena,vlrcki ili papuci. Vloski vir, gaki za mene za tami i do doma. Posle carski ne nitu mrezesti nitu pamucni. Vlazni i pampers. Vlazni za mene i za bebe Ako imanekoja od vas so u narednite 2 nedeli ke bide so termin na gak neka mi pise moze cimerki ke bideme. So lesno na site
Што треба да се носи за бебето освен алишта за излегување и пелени? Во што го облекуваат додека е таму?
На ГАК ги облекуваат во нивни алишта и освен влажни марамици крема за газе и памперс не ти треба ништо друго
Јас се породив во ноември 2023 и мене не ми побараа, ги прашав дали треба да им дадам, рекоа не, само влажни марамчиња и пелени.
Јас кога бев, доаѓаше сестра земаше 2 пелени, неколку влажни и си одеше. И сама да му мењаш кога ќе е со тебе бебе. Ваљда уште така фунционираат
На ГАК ќе се пораѓам и планирам да земам, за мене: купка, шампон, маска за коса, крема за лице/раце, паста и четка за заби, гаќи обични неколку пара и 2 пакетчиња од мрежастите, чорапи, чешел, стегач, влошки 3 пакетчиња, подлоги за кревет 10, гумени влечки, полнач, телефон, грицки, кафе. За бебе: Едно пакување памперс премиум од 26 пелени, крема за газе. Алиштата за мене и бебе за излагање од болница ќе му ги спремам на маж ми и он ќе ни ги донесе кога ќе дојде да не земе. Таман ли сум? Плус,минус нешто?
Ако си природно таман си, минус кафе евентуално, незз каде би варела, плус течен сапун ако не планираш со купка раце да миеш. Ако си царски минус шампон и маска, нема да можеш коса да миеш одма. Влажни ти требаат за бебе, крема за газе не. Пешкир за раце и тело за тебе.
Знаев дека нешто сум заборавила Фала Подлога од тие што ми се пишани за кревет нема да завршат работа, да зимам и тетра пелена? Бебињата ги носат мајките да ги средат а не сестрите?