Што да се спакува за во болница?

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 27 август 2012.

1. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    865
    Мислиш на обични гаќи или мрежасти?

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.443
    Допаѓања:
    37.567
    Обични гаќи. Јас отидов без нив и една родилка ми рече да си понесам. Ова откако се породив (првиот пат). Вториот пат веќе бев спремна. :D

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    865
    И навечер исто? Па ти способна не способна од пораѓајот твој проблем, снаоѓај се...(facepalm)

4. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    666
    Навечер не, ги земаат околу 23 часот. Јас бев породена со царски така да бебето ми го донесоа наредниот ден откако ми го извадија катетерот. Како е кај тие што се природно породени не би знаела да кажам.

5. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    3.195
    Јас цело време бев со мрежести гаќи, зошто иначе лом го правев и јорганот. Навечер ставав пелена од поголемиот си што ми имаа останато, врз бони влошката, па облакав мрежести гаќи. Првата вечер имав само мрежаќести и една влошка ама кога се разбудив бев лом, особено што навечер ме боцкаа и ерготил па дополнително крвариш. И дома првите ден два вака практикував, после само со влошка и гаќи...едвај чекав конецот да падне да стаам нормална влошка. Бони е само памук со мрежа и реално не држи. Со првиот син на обични фил фајн памучни влошки ставав парче стерилна газа да не ми залепи и така проаѓав, не ги можев вир и бони уште тогаш

6. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Ако си царски нема да можеш да ги облечеш. Мене на две кончиња ми сметаа а не па на рана толкава. Ја два пара обични ставив и знам дека ќе е џабе ама ај. Мрежасти најубаво. А за ролонот ја од дм го земав, ама сега се мислам од аптека нов да купам :) Читав дека ако доиш се препорачува без амонијак

7. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    865
    И такви и такви ќе носам па ќе видиме. Сега за сега си е сеа како што треба за природно и се надевам така и ќе остане :)
    За рол он без амонијак мислам малку и претерано е веќе, ако така гледаме денес нема нешто што не е штетно ама нели секој си знае за себе :)

8. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Јасно ми е. Ама муабетов е сепак со обични гаќи јас не би можела
    Е и ти си во право. :)

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.574
    Допаѓања:
    76.806
    Ќе земеш огромни, високи гаќи кои ќе одат над рана високо. Има во Сара Фешн такви, јас и за во бременост такви си земав...
    Во болница (Ремедика), раната залепена беше со газа. Дома веќе не беше, ама си носев такви високи гаќи.

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.443
    Допаѓања:
    37.567
    Јас бев природно породена со двајцата. Бебињата ми ги донесоа наредниот ден. Сама ги пресоблакав. Цело време беа со мене. Ги земаа само за преглед.

На Skyler81 и Ena05 им се допаѓа ова.
  11. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    1.031
    Вие што се пораѓавте во Ремедика што си земавте освен личен сет за хигиена, полнач и сл…? Сите ми викаат ( а и од Ремедика) ми рекоа да не земам ништо, сѐ имале. Јас пак земав мрежасти гаќички, вир влошки и влошки за родилки од Белина. Да ми препорачате нешто друго? За бебето?

12. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    3.981
    За пораѓај во Плодност што треба да се носи за мене и бебе, а што треба да имам дома за мене од кога ќе се породам? Прва бременост ми па не знам што да земам пред време а што после пораѓај.

На Inana123 и LoveIsAllAround им се допаѓа ова.
  13. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    За таму за тебе само полнач, лабрло, чешел и паста/четка за заби. Од таму има спавачи, влечки, мрежести гаќи, влошки.. За бебе има се, носи само алишта за тебе и бебе за излегување од болница.

14. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    Женски влегов 8ми веќе, треба да почнам полека да се спремам и ме фаќа паника. Ќе бидам царски во ГАК, што да спремам за мене и беба за таму? Да напоменам, не сум од Скопје и не би имала некој да доаѓа по потреба ако нешто заборавам.. Исто, какви алишта да спремам за беба? Крај на Мај/почеток на Јуни ми е термин, ако е на долги да не му жеже, ако е по кратки да не му е ладно? :drunk:

15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.893
    Допаѓања:
    9.831
    За бебе памперс и влажни.
    За тебе подлоги за под газ, улошки вир, гумени папучи, пешкир за тело, пешкир за лице, тоалет или брисач, влажни, паста и четка за заби, купка за бањање, полнач, ластиче за коса, шишиња вода од пола литро, чај, бисквити.
    Облека за излагање за тебе и за бебе може да ти донесат кога ќе ве земаат.
    Облека за бебе, следи прогноза, лудо е времево. Утре ќе е 30, задутре 10 степени.

На Inana123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    Фала ти :hug: добро што пишав, пола од работите немаше шанси да ги помислам :lol: нема да ме собери во торба/ранец, срамота е да се појавам со мало куферче?

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.893
    Допаѓања:
    9.831
    Хахахахаха, па не знам. Јас бев со спортска торбица. Рачунај улошките многу место фаќаат ама се сплескуваат.

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.355
    Допаѓања:
    18.551
    Според терминот боди по кратки, тенко комплетче по долги и чорапчиња. Во зависност од тоа колку ќе биде жешко можеби само тетра пелена одозгора или и без неа.
    Моето се роди 4 јули,го изнесов со боди на кратки,надоле само долни долги и чорапчиња, без покривање.

19. MarcyNA

MarcyNA Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    86
    Voopsto ne e, veruvaj nema da si ni prva ni posledna :D I jas si imam spakuvano sve vo malo kuferce zatoa sto ranec ne gi sobira site ovie raboti... najmnogu zaradi peskirite :rofl:

20. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Кога почнавте да ја спремате торбицата за во болница? Рано ми е уште ама полека да почнам да купувам што ми треба инаку сум 32 недела. Колку пара мрежасти гаќи се потребни и како да знам дали М или Л величина да земам? Пред бременост носев долен веш М/Л па сега се мислам дали Л величина од мрежастите е подобро, па и ако ми се пошироки подобро отколку да стегаат?