1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да се спакува за во болница?

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 27 август 2012.

1. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    740
    Мислиш на обични гаќи или мрежасти?

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.930
    Допаѓања:
    35.776
    Обични гаќи. Јас отидов без нив и една родилка ми рече да си понесам. Ова откако се породив (првиот пат). Вториот пат веќе бев спремна. :D

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    740
    И навечер исто? Па ти способна не способна од пораѓајот твој проблем, снаоѓај се...(facepalm)

4. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    585
    Навечер не, ги земаат околу 23 часот. Јас бев породена со царски така да бебето ми го донесоа наредниот ден откако ми го извадија катетерот. Како е кај тие што се природно породени не би знаела да кажам.

5. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.123
    Допаѓања:
    2.942
    Јас цело време бев со мрежести гаќи, зошто иначе лом го правев и јорганот. Навечер ставав пелена од поголемиот си што ми имаа останато, врз бони влошката, па облакав мрежести гаќи. Првата вечер имав само мрежаќести и една влошка ама кога се разбудив бев лом, особено што навечер ме боцкаа и ерготил па дополнително крвариш. И дома првите ден два вака практикував, после само со влошка и гаќи...едвај чекав конецот да падне да стаам нормална влошка. Бони е само памук со мрежа и реално не држи. Со првиот син на обични фил фајн памучни влошки ставав парче стерилна газа да не ми залепи и така проаѓав, не ги можев вир и бони уште тогаш

6. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Ако си царски нема да можеш да ги облечеш. Мене на две кончиња ми сметаа а не па на рана толкава. Ја два пара обични ставив и знам дека ќе е џабе ама ај. Мрежасти најубаво. А за ролонот ја од дм го земав, ама сега се мислам од аптека нов да купам :) Читав дека ако доиш се препорачува без амонијак

7. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    740
    И такви и такви ќе носам па ќе видиме. Сега за сега си е сеа како што треба за природно и се надевам така и ќе остане :)
    За рол он без амонијак мислам малку и претерано е веќе, ако така гледаме денес нема нешто што не е штетно ама нели секој си знае за себе :)

8. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Јасно ми е. Ама муабетов е сепак со обични гаќи јас не би можела
    Е и ти си во право. :)

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.141
    Допаѓања:
    75.996
    Ќе земеш огромни, високи гаќи кои ќе одат над рана високо. Има во Сара Фешн такви, јас и за во бременост такви си земав...
    Во болница (Ремедика), раната залепена беше со газа. Дома веќе не беше, ама си носев такви високи гаќи.

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.930
    Допаѓања:
    35.776
    Јас бев природно породена со двајцата. Бебињата ми ги донесоа наредниот ден. Сама ги пресоблакав. Цело време беа со мене. Ги земаа само за преглед.

На Skyler81 и Ena05 им се допаѓа ова.
  11. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    822
    Вие што се пораѓавте во Ремедика што си земавте освен личен сет за хигиена, полнач и сл…? Сите ми викаат ( а и од Ремедика) ми рекоа да не земам ништо, сѐ имале. Јас пак земав мрежасти гаќички, вир влошки и влошки за родилки од Белина. Да ми препорачате нешто друго? За бебето?

12. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    3.215
    За пораѓај во Плодност што треба да се носи за мене и бебе, а што треба да имам дома за мене од кога ќе се породам? Прва бременост ми па не знам што да земам пред време а што после пораѓај.

На Inana123 и LoveIsAllAround им се допаѓа ова.
  13. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    За таму за тебе само полнач, лабрло, чешел и паста/четка за заби. Од таму има спавачи, влечки, мрежести гаќи, влошки.. За бебе има се, носи само алишта за тебе и бебе за излегување од болница.

14. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    Женски влегов 8ми веќе, треба да почнам полека да се спремам и ме фаќа паника. Ќе бидам царски во ГАК, што да спремам за мене и беба за таму? Да напоменам, не сум од Скопје и не би имала некој да доаѓа по потреба ако нешто заборавам.. Исто, какви алишта да спремам за беба? Крај на Мај/почеток на Јуни ми е термин, ако е на долги да не му жеже, ако е по кратки да не му е ладно? :drunk:

15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.024
    Допаѓања:
    7.419
    За бебе памперс и влажни.
    За тебе подлоги за под газ, улошки вир, гумени папучи, пешкир за тело, пешкир за лице, тоалет или брисач, влажни, паста и четка за заби, купка за бањање, полнач, ластиче за коса, шишиња вода од пола литро, чај, бисквити.
    Облека за излагање за тебе и за бебе може да ти донесат кога ќе ве земаат.
    Облека за бебе, следи прогноза, лудо е времево. Утре ќе е 30, задутре 10 степени.

На Inana123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    Фала ти :hug: добро што пишав, пола од работите немаше шанси да ги помислам :lol: нема да ме собери во торба/ранец, срамота е да се појавам со мало куферче?

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.024
    Допаѓања:
    7.419
    Хахахахаха, па не знам. Јас бев со спортска торбица. Рачунај улошките многу место фаќаат ама се сплескуваат.

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.157
    Допаѓања:
    18.261
    Според терминот боди по кратки, тенко комплетче по долги и чорапчиња. Во зависност од тоа колку ќе биде жешко можеби само тетра пелена одозгора или и без неа.
    Моето се роди 4 јули,го изнесов со боди на кратки,надоле само долни долги и чорапчиња, без покривање.

19. MarcyNA

MarcyNA Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2023
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    72
    Voopsto ne e, veruvaj nema da si ni prva ni posledna :D I jas si imam spakuvano sve vo malo kuferce zatoa sto ranec ne gi sobira site ovie raboti... najmnogu zaradi peskirite :rofl:

20. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    286
    Кога почнавте да ја спремате торбицата за во болница? Рано ми е уште ама полека да почнам да купувам што ми треба инаку сум 32 недела. Колку пара мрежасти гаќи се потребни и како да знам дали М или Л величина да земам? Пред бременост носев долен веш М/Л па сега се мислам дали Л величина од мрежастите е подобро, па и ако ми се пошироки подобро отколку да стегаат?