Извини да прашам каква е таа подлога за под газ. Можеби смешно но првпат ќе се пораѓам и пребарувам низ темава што ми треба навистина не знам. Инаку на гак ќе се пораѓам.
Тазе породена на Гак природно. За бебе: Памперс, влажни, и тенко ќебенце за припокривање зошто овие денови е свежичко. За мајка: Пешкир за туширање, четка и паста за заби, брисач, влечки, лабело, ланолин за брадавици, 2-3паковања мрежести влошки( гаќи не ви требаат никакви само за испис) две три шишиња вода, некоја кифла или кроасан оти после пораѓај одма ти викаат да јадеш, а не даваат од таму, подлога(мушама) за под газ.
По 100 пати ја исчитав темава, ама пак да прашам Ако може некој што скоро бил во Чаир, да ми каже да не заборавам нешто..имам уште време ама да сум си спремна Документ за крвна група и лична карта Четка за заби и паста Чешел Гел за туширање Дезодоранс Полнач Влечки гумени Гаќи пошироки 2 Ланолин за брадавици Подлоги Слипи Памперс (10) и влажни Мрежасти гаќи 10 Мрежасти влошки 2 пакувања Пешкир за тело Тоалетна 2 Ластиче за коса Шишиња вода и чај, бисквити, кроасани и сл. Да донесат дента на искачање: Облека за мене и бебе Тетра пелена за покривање и за во транспортер
Јас додадов лабело, павловичева, пренатални витамини (иако незнам дали ќе ми требаат) слушалки и лепеза ( да не е жешко многу ) Него сакав да кажам за тетра пелените, јас ќе си носам и со мене некоја не само за искачање дека нели за доење може ќе треба или незнам за што, така одлучив
Носи си, за доење не знам дали одма ќе имаш млеко, ама чисто да го легнуваш бебето на тетра пелената, лепеза не ти треба зошто секако не е жешко. Витамини исто не ти требаат, подобро земи си нешто за глава аналгетик, отколку витаминиве.
Колку пелени се трошеа за бебе во болница, сум заборавила од пред 3 години колку носев?! Со царски ќе сум, па ваљда за 4-5 дена ќе ми требаат.
Јас бев со царски, носев она најмалото пакување од памперс премиум, околу 20 и нешто пелени и ми останаа 2-3. Доволно ти е, ако нешто останеш повеќе ќе ти донесат.
Можда виолета котон ќе зимаме 20 пелени па доколку треба плус ќе донесат секако.. Кога си на контрола?
Земав јас Виолета котон ама нема од 20, од 40 е паковањето. Вчера спакував торбата, пола ги ставив.во торба, пола ги складирав дома во фиока. Во петок сум на преглед, ваљда околу 15ти ќе ме закажат за пораѓај. Ти до кај си, кога преглед?
Толку ќе ставам и јас сигурно , инаку др недела сум 38ма недела и тогаш сум прв пат на контрола на ЦТГ,ќе си испланираме све веројатно
Јас во петок влагам 37ма, ќе се начекаме на ГАК по соби, така ми личи . Земи си едно паковање од 40 и немаш гајле. Виолетава имаат и влажни внатре гратис.
Јас се спремам за пораѓање на ГАК. Не сум од Скопје. Дали има доаѓање на посета до врата за да се донесе храна вода течности или слично?