Мене ми се погоди викенд, за викенд се хаос. Плус над 50 родилки имаше на одделов со царски, они најверојатно со помалку персонал и не беа најљубезни ама па не беа ни катастрофа. Баш дома се гледав, што ме боцкале клексани раката модра. Јас дома сама се боцкам и немам ништо на тие места.
Не барам јас некоја да ми стои над глава 24 ч, еден нормален однос е сосема доволно. Ама живи били па видели како ќе биде.
Ни јас не сум свилена ама имаше една сестра која ставаше клексани без осет, ко пикадо да игра, ем болно шибаше ем лом ме стори модрици… и доаѓа за боцкање следно, и реков нема шанси ти лом ме направи, друг да дојде…почна нешто да мрмори ама не и дадов, па дојде друга
Јас кога бев ни пуштаа девојчиња од Панче Караѓозов да се учат на нас. Не им дозволив јас да ми ставаат, зашто првиот обид ко неписмена ми ја шибна иглата, душа ме заболе, сама си ги ставав клексаните, па ме пцуеја
Zdravo na site. Dali mozhe nekoja shto se ima porodena vo Cair Skopje da mi napishe shto e sve potrebno za tamu ona osnovno shto treba,inaku carski kje sum pa ako ima nekoja majka shto se ima porodeno carski vo Cair da mi pomogne kje vi bidam blagodarna I ushte edno prashanje dali bebushite sedat so nas i nie gi presoblekuvame ili sestrite?
jas se porodiv lani vo cair so dogovoren carski za tebe: sredstva za licna higena papuci polnac za mobilen cesal vlazni maramici i vir 4pak vloski toaletna hartija peskir tecnosti(voda,leden caj od praska i bistar sok od jabolko) nesto za grickanje za bebe: 20peleni vlazni maramici krema obleka za izlaganje ke ti donesat posledniot den koga ke ve pustat
skoro celo vreme bese so mene vo krevetce ili na cicka,vezbavme doenje...go zimaa za banjanje,za presoblakanje i za dohrana
Zdravo, sakam da ve prasam koi dokumenti se potrebni za poragjanje na GAK i dali e potreben bolnicki upat?
Не знам за овој конкретно, само барај кој и да го купиш да не мора да се миеш пред да цица бебето. Јас почнав на болница кога ми донесоа сестрите, дотогаш не знаев за ланолин само се масирав со масло од Веледа во текот на бременоста (последните месеци).