Со царски се крвари исто или помалку.Баш зборев нешто со золвами и викам треба влошки да земам жи вила нети требаат некрвариш после царски,бебе ти вадат од стомак не одоздола.Викам како може да несе крвари иако може помалку ама пак се крвари
Крвариш и со царски, постелката кога ќе излезе остава рана на матката, од тоа е крварењето. Не е само од сечена доле. Така да треба влошки секако.
Јас ги користев и Венера и Бони, слични се со тоа што имав чувство дека кај Венера самата мрежа е помека и повеќе ми се допаѓаа. Малку поразлични од другиве се од Галеника Фарм (опаковката е бела со виолетово), малку се потесни и пократки, ама мрежата е поситна од кај другиве и памукот не излегува од мрежата. За Вир не знам да кажам, уште тие не стигнав да ги пробам
Мрежести гаќи се најдоброто нешто што го измислил некој Јас првите два дена едвај се движев што од раната, што од укоченоста да не ми падне влошката. Имав земено гаќи ама не облеков демек да не ме стегаат на раната. Цимерката уште одма облече и ме убеди дека движењето е полесно кога не ја стегаш влошката со нозе, со мрежести гаќи е попријатно и навистина беше така. Додека носев бони, носев и мрежести гаќи, не ме стегаа на раната затоа што се повисоки. Плус држев облоги од борова вода на рана, па со гаќите ми беше многу попрактично. За во болница со царски ви требаат 3,4.
Со првото не носев мрежести носев обични памучни што ги носам секој ден, со второво си купив на тосама то-то околу 200-300 ден беа. и рај преубави навистина. ја држат влошката а не те стега нигде пријатни за носење и лесни за облекување/соблекување. Влошките мрежести за мене лично подобри се вир 80 ама немаше за син ми нз зошто бони земав тогаш ич не ми се допаднаа . се растураа никакви. а вир беа топ.
raboti za licna higiena,gumeni papuci,vloski 3 paketcinja i vlazni maramici,polnac za mobilen,peskir,licna karta i krvna grupa,voda,sok od jabolko i ice tea od praska i nesto za grickanje....za bebe okolu 20 peleni,vlazni maramici i krema...obleka za izleguvanje od bolnica za tebe i bebeto ke ti donesat denta koga ke ve ispustat