Sto pakuvavte za vo drzavna bolnica prirodno vo stipskata kje se poragjam vaka mi e spremno . Pampres za bebe . Vlazni . Alista za izleguvanje (kje si gi nosam vednas bidejkji imam mesto vo torbata ) Za mene . Toalet . Vlazni . Trenerki (pizami nemozam da nosam) . Gaki ama obicni neznam dali da zemam mrezesti Krpa Debeli mesticki Slusalki So prvoto mi dadoa spavaci takvi bolnicki pa sega neznam Dokumentacija za bremenosta Kniska L.k Sto sum ispustila
Pa vidi mene gakjite normalno mi doagjaat imam prethodno poroduvanje i spored toa iskustvo onaka kako bi ja stavila vloskata neznam i da pazam da ne mi padne ne mi se izmesti prviot pat nemav problem si oblekov i si namestiv vloska a trenerki mislam sekako na nekoj siroki sto ne stegaat voopsto bidejkji stvarno pizami nemozam da nosam
Земи си мрежасти. Полесни се и не би те стегале толку. Прашав , зошто на Гак гаќи не даваа. За мрежасти и самите сестри ни викаа да облечеме. А и само спавачи дозволуваа. Затоа ми е чудно, по другите градови изгледа даваат.
Со мрежасти да. Обична гаќа еден месец не облеков. Баш ми фаќаше кај што бев шиена( па и дека два пати , дека ми пукна епизотомијата) неможев да трпам.
Помалце стегаат мрежастите и ти се ,,луфтира” раната( ако си шиена). А и убаво ги држи Вирот улошките.
кај најде вир 80? нели ги нема повеќе? @farahfarah незнам дали би ти дозволиле после пораѓај тренерки. колку што знам уште на прием во секоја болница даваат спаваќи. се до крај. па за дома после за од болница можеш да си земеш некои меки хеланки. А за гаќите мрежести дефинитивно земи си. супер се меки и практични.
Здравје на Гак ќе се пораѓам. За бебка знам дека треба пелени и влажни нормално, а освен тоа друго треба ли? Крем за пеленска регија, тетри нешто? Или подлоги за пресоблекување?
Крем да, тетра земи си да си ставиш на креветчето да си го легнеш на твое кога ќе го донесат. Подлоги за пресоблекување јас носев за мене за под гз па имав и една за него ама не ми ја земаа. Они го пресоблекуваа.
Влажни, пелени, многу течности за тебе, влошки, мрежасти гаќи не ти се потребни, не носиш гаќи, не даваат, земи си повеќе вир, пошо крвариш и често менуваш. Основни работи за тебе си знаеш, четка, паста, пешкир, полњач, папучи. Ако сакаш можеш и ланолин за брадавици, пошо ќе пробуваш да го доиш.
гаќи не даваат можеби ама мрежести даваат. баш се практични за да ја држат влошката и да диши раната ако е шиена . инаку цело време ќе стиска со нозете за да не и падне. и во лежење- вртење на кревет нема да биде удобно без мрежести. вака ќе биде слободна цело време без да и падне влошката. за тоа се мрежестите. Јас за првото во чаир со обични гаќи ама не ми беше удобно ме стегаа некако на раната. со второво мрежести си земав. значи многу се подобри дури и дома ги продолжив да ги носам некое време од како си дојдов од болница.
На гак не даваат никакви. Сега се породив, пред три и пол недели. Мрежасти не даваат, нит обични не даваат.