Дури сега гледам дека си ми пишала мила тука. Инаку јас мислам да го изнесам како тебе, минус хеланчињата под шпикозни. Сега зависи и какво ќе биде времето тогаш, ако е ептен минус ќе му земам и хеланчиња, ама ќе биде и во дебело ќебенце така да мислам ќе биди во ред и без хеланчиња.
Па тенки памучни се шпихозните,затоа мислев наместо хулахопки хеланчиња да облечам доле да не биде голо само на шпихозни...
Не ти треба друга. Ако има потреба ќе ставиш од мустелата. Не ставај креми , ако нема потреба од тоа.
Јас си носев, кога му даваа ад си го давав моето шише, исто и за шеќерова вода кога ми носеа си ставев во мое шише. И цуцла ставав навечер. Ама тоа во внатрешноста на мк, за во ск не знам како е. Стави ги во торбица па ако ти затреба ќе ги имаш при рака.
Не ти треба. Со шприц ги ранат. Барем на Гак. Мислам и ти кажа дека Гак ќе си. Поправи ме ако грешам. Лажливка, таа до мене носеше и даде на бебето. Сестрата и искоментира како ооо па ти си дала и цуцла. Ама тие само спијат таму. Па ако ти фати града, немаш потреба.
Ај некоја скоро што се има породено на гак да каже за бебето што треба освен влажни крема за газе и пелени. тетра , ќебенце треба ли нешто таква работа? Исто и за мене што треба точно?
За бебе само пелени, влажни и крема ако сакаш да користиш. За тебе лична хигиена, пешкир голем и мал, гумени папучи, полнач за тел, јас и чорапи носев за да не ми е ладно случајно. Вода, леден чај, грицки, ќе ти донесат откако ќе се породиш.
Значи за бебе облека они си обезбедуваат додека сме таму. Нешто така прочитав и погоре, ама да се осигурам. А спавачи исто носат по потреба, не мора да носиме од дома? А пумпа даваат ако има потреба? ВИР, мрежести гаќи?
Бебе таму го облакаат. Спавачи таму. Мене секое утро ми менуваа спавача. За пумпа незнам. Немав потреба, ама мислам дека има. Вир носиш и мрежасти носи си. Мене ми рекоа да си облечам. А и да не ти кажат, никој ме те гледа, освен на визита од сабајле.
Има пумпа една за цело одделение, ако ти треба ќе ја бараш по соби. Носи си и вода ако си царски одма треба да пиеш после операција, да се прочисти анестезијата.
Хахахаха ова најјако беше со боцкањето, памтам со првото јас спијам во соба и проаѓа сестрата у 5ипол сабајле и вика од врата "има ли некој за боцкањеее?" Ја у момент се будам и викам јаас дур бев у болница нон стоп бев под кетоналче боцка, кога дојдов дома си викав кај е сестрава да викне сега за боцкање
По друга причина се имам боцкано кетонал повише од недела, им треба време, 3/4 месеци може ми стоеа ама ќе исчезнат не се секирај.