Не не. Има секое бебе како тенко јорганче беше. А земи си подметачи. Да си пресоблекуваш бебе на нив, а и да си ставаш под тебе ако крвариш повеќе.
Јас со првото носев тетри, ставив во торбица и сега. Постилав на креветчето кај што лежеше бебе, а кебенце не ставив, ако затреба ќе донесе некој
Aj da napisa i tuka ne vidov deka imat tema… nekoja sto se porodila pobrzo da mi kazit sto da se spakuvat za bebence za vo bolnica? Za 1 nedela 2 treba da se poroda ama deka do prvoto bev vo odelot za korona tamu nisto ne ni pobaraa
Здраво мамички, Планирам да се породам на државна клиника во Штип, некоја што таму се пораѓала да ми каже што треба да носам за мене, а што за бебето многу ќе ми помогнете, прва бременост ми е
Валда исто е како по другите градови во државните болници. За тебе: 2 пешкири( за лице и за тело), вир/бони улушки (3 пакувања), неколку непопустливи подлоги за на кревет да постелеш, една спавача имај си резерва во случај да ја измациш таа што ќе ти ја дадат па да се преспоблечеш во случај да не ти дадат од таму, гумени папучи, несесер за лична хигиена. За бебето : пелени, влажни и кремче за газе. Е сега некаде ги повиваат, а некаде ги облекуваат со шпикозни. Ако во Штип ги облекуваат со шпикозни, доколку дозволува болницата можеш да си земеш 3 пара шпикозни и боденце доколу сакаш да го облечат во твои. Исто можеш да си земеш и шише мало ако му даваат ад и лажливка цуцла доколку планираш да даваш. Се друго што и да затреба или да заборавиш да ставиш во торбата ќе ти донесат. Обично за природно ако е се во ред за 48ч од породувањето те пуштаат дома.