Ич немој да мислиш на тоа … секојдневно боцкаат илјадници жени низ светот, дел од протоколот си е за да донесеш здраво прсво детенце на свет ако е царски речено. Сконцентрирај се на теми кои се многу побитни за потоа … моја препорака на пример /читај и едуцирај се на теми: Доење Нега на папоче Спиење и будни прозори Скокови во развој
Јас воопшто не осетив кога ме боцна, повеќе ме "болеше" додека ме бришеше пред да ме боцне. Воопшто да не се плашиш, секунда работа е. Ќе си го видиш и бебчето, првите мигови не се забораваат.
Здраво Разгледував мрежести гаќи за родилки. Дали имате видени некаде големини XXL пошо овие деѕгите ми изгледаат многу малечки. или нема врска големината?
Се шират. Јас гаќи обични носам најчесто Л, евентуално М, со помалите мрежести поминав (С/М). А му викав на мм што си ми купил мали. Кога ги пробав таман беа.
Во аптека, јас овие ги користев. Влошки ќе кажеш за пораѓај памучни, порано беа Вир, ама овој пат не начекав такви, има Нива, Венера исти се јас не видов разлика.
Дали може да ни кажеш одприлика колку да купиме? Дали е доволно едно пакетче од 4 или сепак ни требаат повеќе?
За во болница би ставила барем две, а можда и 3 пакетчиња и едно дома за кога ќе се вратиш па после ќе се докупува.. Нас доста крварев па и менував често улошка, или ќе ми се изместеше па лом па пак нова..
Да да улошки секако повеќе, за дома мислев обични гаки ама фала ти што сподели да се опремам со време