1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да се спакува за во болница?

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 27 август 2012.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.930
    Допаѓања:
    35.783
    Јас немав подготвено торбица. Маж ми ми донесе се што ми треба. додека чекав да се породам.

2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    мене веќе ми е спремна :)

3. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    првиот ден кога влегов во 9ти :D и со првото и со второто ,и по цел месец седеа ама битно спремни беа ;)

4. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Јас во 34н, веќе ја спремив. Не седеше многу, како да си знаев цела бременост дека порано ќе почне се.

5. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    јас се спремав во почетокот на 9 месец иако се беше договорено веќе, се породив во 37 недела... инаку бев царски и бев со моја спаваќа, еден пар гаки за излегување, улошки 2 пакетчиња, за бебето облека за излегување, 7-8 пелени, после мм ми носеше уште имав и павличева маст и влажни марамици, паста за заби, четка, чешел... прекривка за бебето, и за мене навлака за перницата си имав земено, после се што ми требаше ми носеше маж ми

6. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Што да се спакува за во болница?

-храброст
    -позитивни мисли
    -љубов за бебушот
    -и сукалка (или по ново оклагија) за мажот за денот на излегување :inlove:

На ***Bony***, Lolo5, tanji4ka... и 3 други им се допаѓа ова.
  7. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Јас сум излезена да купам се што ми треба за породување па ме интереира,кои влошки според вас ве подобри,вир или бони?
    Цената е иста,пакувањето на бони ми изглеа поубаво ама не сакам да се водам по тоа.

8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Така бе сваќе позитивно, а не да се припотресуваш безвезално! ;) Се што ќе заборавиме секако ќе има кој да ни донесе, што се замарате! Јас набавив 2 спаваќи што незнам зошто ми се ама ајде, вир 80 земав 3 пакувања во торба и уште 2 имам дома, пешкири ќе ставам голем и два мали, навлака за перница затоа што сум живо шубе за тоа кај ставам глава, едни гаќи имам за еднократна употреба ми ги даде другарка ми, неотпакувани, 5 тетра пелени, витаминска маст на Бекутан, сапун, несесер со се потребно за лична хигиена, маргаритки за гради и толку. За бебуш се имам во торба за пелени, мм ќе ми ја донесе кога ќе излегувам. Ако нешто ми зафали, скопјево не е Њујорк па да чекам 5 саати да ми донесат. Не се замарам ама ич! ;)

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054

Јас користев ВИР 80 , всушност сите ги користеа тие :?:

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Што се маргаритки? :$

11. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Влошки за гради

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ^кои ги препорачувате, каде можат да се купат, колку такви ми се потребни и колку чинат?

13. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    И мене ме интересира. Во зегин видов неколку различни видов, цени не сум прашала.
    Видов има како цели тркалца, и има како полумесечинки, кои ги препорачувате?
    Мислам уште ова ми остана да купам и спремна сум :D

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    јас си купував од оније целите и си ги менував после секое доење

15. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Јас си земав на canbebe, во жолта кутивка се и онака уште од сега имам млеко, (пу пу да не се подречам),ама се покажаа како доста функционални. Јас сум задоволна. Има на HiP чај за доилки, во случај некоја да има недостаток на млеко, убаво е да се конзумира. Ми го препорача матичната, и да се случи да секне млекото од чајот повторно се враќало. Ќе си го имам за секој случај. :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Колку пари ги купи маргаритките? И од каде?
    И овој чајот, од кога да почнеме со пиење?
    Да чекам после пораѓај или пред тоа?

17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Jас чајот почнав да го пијам од кога приметив дека ми се намалува млекото и од кога почнав да го пијам ми надојде пак ама кратко време 3-4 недели така нешто

18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Јас ги бев порачала од Е-бау околу10 маргаритки за 1,5 евро беа ми се чини, ама не ги потрошив 1,2 дали потрошив само другите така ми останаа :)

19. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Најдобро ти е после пораѓај, вид алтернатива ако ти се намали млекото, ако си имаш нормално и не мора, ама сепак мене ми го препорачаа и плус има витамини. Чајот е 230ден. ќе си кажеш на HiP, оти има и уште еден, тој баш и не ми го пофалија. А маргаритки има во сите аптеки. До кај 200ден. се повеќе не.

20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    5.389
    еве за што имате потреба за во болница (бар искуство од тие што поминале)
    две торбици една за вас
    чорапи, папучи, пешкири два е еден за лице, гаки( дозволуваат првин ти поминува сестра и ти вика спремајте се за визитатоа подразбира вадење улошка, замивање), улошки мене ми беа нај потребни затоа што ми пукна водењакот и до порагај потрошив само едно пакетче така да без 2-3 не одете, прибор за лич. хигиена, спавача искрено и јас носев но толку се убави и чисти што нема потреба да носите и ви ја менуваат секој ден или по потреба 2 пати во денот доколку сте многу крвави.
    за бебето влажни марамчиња, пелени, павличева, земети си тетра пелени 1 до 2 за да му ставате под главчето на бебето, инаку постелнините се чисти.
    друго се ке ви донесат за изнесување од болница кога ке ве пуштат немате потреба пред тоа да носите. а алиштата за бебиња им се стварно слатки и убаво ги дотеруваат ваши не даваат да носите

На Nova, donna.17, captivating и 1 друга личност им се допаѓа ова.