Еве што содржи мојата торбица: -папучи -долен веш -несесер -улошки вир, 3 паковања -пакет пелени -павловичева ____________________________ единствено незнам што да спакувам во врска со градите, за млекото кога ќе надојде.
Ке си побараш во аптека , сеа незнам точно како се викаат ... памучни навлаки за градник ... Ке ти требаат сигурно и во болница и после дома еве ти и слика
^нив ги имама ама ете сум заборавила да ги пишам. А стегач/шнола, сапун такви работи во несесерот се си имам.
Феминки јас се пораѓав во болница Плодост и единствено што немаше и го зедов од дома беше чешел за коса, срека моја што имаше се бидејќи одев вечерта на ЦТГ и ми пукна водењакот на влезот на болницата и следото утро веќе се гушкавме со бебчо
ДОЈДЕ ДЕНОТ Спакував: Здравствена и мајчина книшка; 2 спавачи 2 крпи(голема и мала) Маици, Долен веш, чорапи 2 влечки(пластични и собни) навлака за перница 3 паковања влошки Вир 1 паковање влошки за гради то-то влажни марамици и хартија брич,сапун паста и четка за заби стегач за коса,чешел, полнач и слушалки 3 тетри памперси павловичева се надевам сум комплетна вака?
Ехееееееееее ти како да ќе се селиш во болница долен веш кога јас лежев не дозволуваа да се облекува кого и да видеа со гаки му викаа, мене влечки од таму ми дадоа, и бикче не ти треба нема цела недела да седиш и повеќе, и пешкири земи си ако не си ставила , и спавача ми дадоа од таму не ми дозволија во моја зборам за во Чаир државна незнам како е
Ххахахах богамиии преселба иначе мравче не сум од ск и кај нас условите не се баш нај нај затоа се си зедов..не знам што даваат во нашава болница
Да Чаир нема долен веш до денот кога ќе си одите дома. Спавачи исто така нема да ви требаат. А ова со брич е најјако , незнам може и не е чудно ама јас кога бев ни мене ни на некоја од цимерките не ни текна на брич Царски породени едвај стоевме Сапун за во Чаир исто не треба, има во секоја соба ,навлака и остало менуваат дневно по 2пати, влечки не ви требаат таму ви даваат во моментот кога ќе ве примат. Крпи една помала е сосема доволна за раце само. За бебињата не даваат ништо од дома, ако ви треба тетра пелено од таму ќе ви дадат исто и ќебенце .... ОВА Е ЗА ВО ЧАИР !!!
меѓу нозе де. ништо страшно. иако во гак дозволуваат гаки. вака уште кога ке ти пукне водењакот или кага ке тргнеш за на кај болница знаци ако престојуваш во предпородилна земи си се со тебе. ке си ги носиш и горе кај боксовите и со се се ке те префрлат во соба така ке можеш се што сакаш да си носиш и никој не те гледа. гаките ги вадиш пред да имаш визита, а затоа сестрата поминува и кажува спремајте се има визита. ти соблакаш гаки, се замиваш и чекаш да те видат. иако мене лично ми беше попријатно без гаки. ако носиш гаки носи повеке пара затоа што тече крв и од хигиенски причини ке ги менуваш почесто без 5 пара не тргнувај, па ако заглавиш ке ти донесат од дома де.
Па искрено и полесно е без гаки, мене дека ме сечеа, кога ми донесоа од дома ич не ми беше удобно во нив, а и дека почесто треба да се измиваш треба облечи соблечи да правиш и тоа е мачно
Нозете ја држат уошката, има да стискаш и нема да ти биде ич чудно Со гаќи мене не ми беше воопшто пријатно, дека и царски дури ми беше мака и денот кога излегував да ги облечам.
Јас зедов од аптека влошки за гради од Кан-бебе 30 парчиња 150ден. за во болница...и веќе почнав од сега да ги користам оти премногу ми течи колострум (или шо и да е то...)
Би требало да се доста, во болница не се задржуваш повеке од 2-3 дена, ако ти требаат ке ти донесат домашните. Јас имам едно прашање педијаторот на предавањето на Гак спомна земети си пеглани влошки , дали треба влошките што ке ги купам да ми бидат испеглани ?
Не е ич удобно ама тоа е.За излегување и потоа за тие со царски гаќи со висок струк И да испеглани влошки па вие спакувајте си ги ,не во најлонот во кој се продаваат, и пеглајте преку марамче
Ова се некои новитети од експерти или почнале да си играат мајтап ? Ту бре што не ќе чуе човек. 5 пати го прочитав ова да видам да не грешам во читањето,ама не било така. Кажи му на педијатарот нареден пат малку повеќе да поведат грижа околу првородилките на Гак,поточно околу стимулација на мајките за доењето (зошто последниве 3 години ич не се замараат) и почесто да менуваат спавачи и чааршави,отколку да тресат вакви небулози