Што треба да се спакува за во Плодност? Знам дека повеќето работи ги има таму ама сепак мислам дека треба да се носи нешто од дома. Ако се има некоја пораѓано таму нека кажи.
Мамички може ли да ми каже некоја што се породила во Санте Плус што треба да се спакува ? Ви благодарам
@Adina и сите останати стружанки... За во болница треба да се носи: За мамичка: 2-3 спавачи или пижами Папучи обавезно Пешкир Средства за лична хигиена(четка,паста,шампон, сапун и сл) Полнач За бебе: 4-5 облеки за преслекување(боди,чорапчиња,шпикозни и сл.) Пелени Влажни марамици Витаминска маст Ова ми го кажа мојата докторка,се надевам ќе ви е од помош
Спаваќи не ти требаат, даваат стерилни од болница и не дозволуваат да облекуваш своја. Не треба ниту облека за новороденчето. И тоа го облекуваат во нивна стерилна облека. Таткото ќе ви донесе гардероба пред да си одите. За мама требаат и вир влошки со мрежичка, обавезно + се што имаш набројано за мама и бебе. Папучи најубаво гумени, ќе влегувате во тоалет, да не се мократ. Едит: Сега видов дека им се обраќаш на стружанките, јас го споделив моето искуство од ГАК, но мислам дека секаде е така.
Мила @Jagoda123 верувај не е секаде исто,јас во гостивар носев од спаваќа,пижами,влечки,постелнини....уште греалка што не зедов,се породив во најголемата зима а греење приквечер пуштаа до сабајле потоа цел ден изгасено.
даа ги zаборавив влошките а тие се најбитни...инаку ова ми е кажано од докторката која ми ја води бременоста и воедно работи на одделението, (се надевам и дека за пораѓај ќе ми се погоди...) така да за Струга ова 100% важи
Мамички вие што веќе се породивте или се спремате за пораѓај во скоро да ми кажете што спремавте за во болница за вас и за бебето за во Чаир?
Влошки со мрежичка, тоалетно несесерче, пешкирче за лице и тело, влошки за гради, за бебето пелени, влажни и кремче и се на се тоа е најглавното. Можеш и една тетра пелена, ќе ти се најде за бебчето или за нешто друго. Спаваќи секој ден менуваат, ти даваат чисти, папучи ти даваат (ова можеш да си носиш од дома, јас носев), средства за подмивање и сапунчиња има, тоалетна хартија има.
Мами ај да ве прашам тука.. Јас сум во фаза на спремање на торбицата .. Спавќи, пижами, се тоа имам Прашањето ми е кога излегувавте од болница што се облековте, нешто спорско комотно или фустан комотен да си спрмам т.е да си купам ?
@mac.mac јас со хеланки, маичка и патики. А првиот пат во фустанче оти имав голема мака со раната и не можев да трпам ништо.
Lele, znaci samo jas zabegana Farmerkite sto edvaj cekav da se porodam za da si gi nosam i maicka rambovka, nebare na kafe ke odam P.S. I nasminkana bev
Зa вo Битoлa вo бoлницaтa зa пoрaѓaње штo требa дa земaм зa мене и зa бебетo? Штo дa дтaвм вo тoрбиците?