Za tebe spavaca pizami vlecki toalet vloski cetka za zabi sapunce krpi medicinski podmetaci za na krevet, za bebeto sapunce pampers vlazni maramici . mislam deka ne zaboraviv nesto. Kaj koj doktor ke se poragas?
Облека не во треба, само за искачање од болница кое може отпосле да ви донесат од дома. За во болница само пелени, кремче за газе и евентуално влажни марамчиња.
Деновиве саакав нешто да купам за бебушот но не знаев што..Треба да се роди во најтопло сред август а тогаш во болница не се замотани во пелени туку се облеченки така да треба повеке работи да се земат а многу топло е тој период..што би ми препорачале да земам..благодарам..
Пешкири, за лична хигиена работи, влошки со мрежичка и влошки за гради, папучи ако сакаш исто можеш. Спаваќи и постелнина не ти треба, а и не дозволуваат. Во купатилата има сапун антибактериски и плус средство за туширање, и тоалетна хартија.
Ti dozvolija uste od prviot den da kacis so sebe tie raboti? Mene nesto mi spomnaja naknadno da sum donela torbica.
Не, торбата ја добив вечерта (ме примија 9 сабајле) и буквално ништо немав со себе. Разбрав дека не правеле проблем за тоалетна хартија и влажни марамици на пример. Прашај си на прием, не е на одмет
Blagodaram i mene ke me primat vo 9, izgleda ke pocekam za torba, ama posekako ke prasam za nekoi osnovni raboti
Ако се породиш порано инсистирај да ја добиеш што поскоро торбата. Јас бев од 7 во соба и немав улошки па цело време тоалетна хартија ставав, а торбата во 10 ми ја донесоа
Imama zakazan carski, taka da ke me primat i duri utredenta ke se poragjam, najverojatno torba ke si ja pocekam dva dena kako i da e samo da si go vidam dusice, posle se ke e polesno
@joy1 уште толку мала само по боди..☺ на кратки сигурно Нели..мене свеки ми вели Дека требало Нели тие што се шпикозни целосните и затоа ми беше малку чудно затоа и прашав Тука..сепак ти благодарам на одговорот..
Ако е многу топло греота е да се наоблекува бебето. Кај мене дома нема клима (бидејќи во годината има 10 топли дена) и кога се роди малово беше пекол. Уште во болница само во боди на кратки ми го облекоа, а навечер во тенка вреќичка за спиење. Дома исто така го облакав, а знаев само во памперс на тераса по 10-15 мин да го ставам. Спреми си и таква и таква облека, па ќе видиш по времето тогаш.