A kakci se ttie mrezesti vloski, znam deka ke mi trebaat ama nikogas ne sum videla i malxe glupo prasanje ama ne sum upatena gaki smees da nosis vo bolnica pred i posle poragaj, sepak kako bi stole vloskite neli
Штoм влезеш вo бoлницa гaќи немa више влoшките се пaмук сo мрежичкa, вир се викaaт, си јa нoсиш мегу нoзе јa стискaш. Не сум се.пoрaѓaлa oд.oперaцијa ми е oвa, тaкa е и зa пoрaѓaј.
Од овие со мрежичка има и на Бони, но Вир се подобри. Ги има по сите големи маркети и аптеки. Нема потреба од пеглање, не верувам некој да го прави тоа. Сериозно
Тaкa е, и зa oперaцијaтa и зa серклaжoт сaмo спaвaќa нa мене, дoјде сестрa ме зaбрише и влoшкa ми бaпне и тaкa си стoи
Ама ова ако не се движиш? Мене пред самиот пороѓај ми соблекоа се долу, кога се породив ме средија, дупла влошка од тие огромните и такви гаќи мрежести и долу пижами си облеков, а вториот ден земав едни широки памучни гаќи и си ги облеков, поубаво ме држеа, тие мрежите широки ми беа.
А @Smizzy во која болница е тоа? Во Чаир и Гак не дозволуваат гаќи, ја приметив една само носеше од тие мрежастите.
Vo Srbija ima kako mrezasti gaki ama tuka nikade gi nema bas gi barav. Ke vidime kako ke bide, bas ne mi e jasno so rana da treba i da se stiskam za da ne mi ispadne vloska. Cudno
Не сум во Мк. А претпоставувам таму почесто во текот на денот ве гледаат па затоа мора така, мене само еднаш или два пати за 5 дена, се мм ми ја проверуваше раната (Европа )
Стaнувaв зa веце, јa стискaш меѓу нoзе и тaкa oдиш пoсле вцтo нoвa стaвaш и се тaкa, зa нигде е без гaќи aмa ете прaвилa
Јас се извинувам што ви се мешам, ве зачитав за гаќиве и ме заинтересира дали е исто во секоја болница па и во приватните?
Сегде е исто. ВИР имаат одлични влошки, нема потреба од пеглање. За природно не знам, ама гаќи пречат кога имаш рез од царски, барем мене ми пречеа, па си купив со висок струк за после. Иначе може да си носите гаќи, ама не кога има визита на пример.
jas. kje nemam potreba da. ja stiskam. ko. so sum zdebelena kje se uglavi sama inache i. mene vo remedika posle chistenje taka mi turija. jes da ja i do doma trpev bez gaki poso na nikoj gaki ne mu teknalo da mi zeme a moite zavrsija u kanta od so bea... ne ok.
Не се потсеќај на тоа. Концентирај се на муабетов со гаќиве, ако не друго, бар ќе се луфтира Стојка. Не ми е само сватливо нели тече обилно по пораѓај за да не носиш гаќи?