Тече колку при обична менструација. Често ќе менуваш и ќе се одмиваш. Изгледа и тоа им е поентата во болниците, ако носиш гаќи се спурува местото и подложно е на бактерии а со тоа и инфекции, а со гаќи реално и нема толку често да ја менуваш улошката. Јас за три дена потрошив две пакувања Вир. Најгрд момент ми беше кога морав како пингвин да одам до мензата и да пазам да не ми шлапне улошката по ходникот
A dali ako mi zatreba nesto dodeka sum vo bolnica, primer vloski, moze moite od doma da mi donesat? Znam deka ne e dozvolena poseta vo cair zatoa prasuvam!
Zencinja karsi mene majkata mi dade Boni i sfativ kolku sum se macela so Vir, Vir se pokruti i podebeli, a Boni se isto so mreza i pamuk, no epten mekicki so poubav pamuk, Boni svetlo sini
More zenski me zbunivte za gakive i luftiracijata na Stojka sto bi rekla @LadyC taa vloska sto e,bez razlika vir ili boni, ili koi i da se, kako se nosi bez gaki bre zenicki? Ke ja stisnam ama kako toa? Zimi se, prv pat slusam za cudovo Jas so gaki pa nekoj pat loso ke ja namestev pa ke mi se liznese nekoja kapka nastrana, sto cirkus ke pravam bez gaki? Nisto, ke vezbam doma
Не се секирaј, не е тoлку тешкo... мaлце кaкo пингвин ќе oдиш aмa крaткo време. Дoмa секaкo ќе си нoсиш гaќи, немa дoлгo дa бидеш вo бoлницa. Нaјмнoгу пет денa, aкo си сo цaрски.
Јас си носев гаќи. Кога требаше да дојде визита ги вадев и така. Едноставно пошто сум слаба не можев никако да се движам без гаќи со влошката. Гаќите најмал проблем се. Со лесно нека ни е на сите, со гаќи или без, битно е бебушите живи и здрави да ги донесеме на свет.
Hahaha iskreno jas nemozev da oblecam gakji, krvarev nenormalno mnogu i menuvav uloska na pola saat prviot den, kaj menuvav tolku cesto pa i poplava krevetot go napraviv, moze zatoa bev kako duh i ne sakaa da me pustat doma, mnogu iskrvariv...i ako treba da menuvate taka uloska kako mene, veruvajte deka so ranata dole nema ni da mozete obleci, sobleci na gakjite da im pravite na pola saat pa kje vi odgovara da ste bez gakji So mene vo soba imase majka nesecnata pri poragjaj, pa si oblece gakji uste odma
Влошките за во болница се големи дебели многу и мрежасти .И да не сакаш самите ке ти се залепат таму долу Не се обични тенки влошки со крилца
И јас не можев без гаќи па си земав од оние најголеми броеви широки,и кога ке дојдеа на визита ги собелкував да не видат само на тие влошките ама да знаете навистина кожата дише многу повеќе отколку оние обичните што гим користевме за менструација.јас и дома после етакви си ставав само кога одев некаде онаква и кожата одма мириса и се запурува од тие.
Ќе може ли некоја мамичка што се има породено во Санте Плус да објасни што треба да се носи со себе за престојот таму?
Јас сум спремна. Влажни марамици, улошки со мрежичка и обични, пешкир, пижами, четка и паста за заби, и гумени влечки. За бебуш памперс, влажни марамици, крема бекутан, и комплетот за излегување. Ииии ајде нека искача веќе !
И тoa имa. Пoсебнo спaкувaнa четкa зa зaби, пaстa, кoнец зa зaби . Имa гел зa туширaње, шaмпoн, сaпун, влoшки, хaртијa, пешкири, фен, влaжни мaрaмици се штo требa имa вo сoбите.