Хахахаах да ми се најдат Па другарка рече дека и дале да носи спавача зошто нејзината била без копче баш кај градата
Da tie se podobri,jas pominav so Vir no nesum zadovolna koncite se mn labavi mn pati znaese na koncite od ranata da mi se zakacat
Јас си ставив за секој случај, може ќе се најдат... Во Чаир не даваат влажни марамици да носиме, од причина што ги фрлаат во вц шоља....
Па мене последно што ми кажаа во список што да носам за Чаир, ми набројаа и влажни. Бртучедками скоро се породуваше и ми кажа носела...
Тоа е маст за рани да не ти се направат, незнам колку е пари мм ја купи, јас тој памперс што го зедов има 28 внатре
Verojatno sekade e razlicno Mene i vo 2 pati ne mi pobaraa sampon Zgora bebe so sampon na pocetok ne e ni pozelno da se banja,podobro e sapunce
Влажни за бебе, влажни за тебе, паломи, тоалетна обавезно.. бебе бљуцкаше па супер ми се најдоа 2,3 пакетчиња паломи... му ставав и под главчето каде што лежеше тетра пелена земи ке ти се најде за растечените гради... спаваќа ако побараш друга ке ти дадат, јас едно 4 сигурно сменив зашто многу крварев и лом ги правев, па џабе ти е една ако носиш ке треба крвава да ја враќаш дома кога и да побараш менуваат... а влечки се покајав што не си земав таа 40ка не ми беше баш точна (тесни се) и ги влечев со пета надвор
Какви се тие мрежести влошки и за што служат ? Леле јас сум дибидус за овие работи, пред некој ден бев кај една пријателка што се породи во септември и неа ја распрашував се околу пораѓај и околу грижа за бебе, луѓе јас поима немам ништо, во моето опкружување никогаш немало бебиња. Ние сме 7 братучеди и сите сме генерациски тука некаде, немам братучед или блиска роднина ептен отпосле да се родило па да гледам околу него, ништо незнам, за срамота, страв ме фаќа како се наближува денот Д, главава ќе ми прсне од „а ова како, а она како, а ова што е, а ова зошто е„ .
Jas imam sestra so deca pa pak nisto ne znam Sramota e ama ke naucime. Ne znaes ni jas kakvi se tie vloski, pojdov vo apteka I kupiv se kodiraat po poragjaj zosto ke krvarime.
Кај мене нема сестра ми деца не е ни уште омажена. Две од братучедките се омажија и родија, ама тоа се случи откако јас не живеам во Македонија. Немам ни другарки со деца, хаха стварно никогаш не сум била во опркужување со бебиња, ние сме братучедките од 1987 до 1991 сите. После тоа се родија последните два, едното во 1998, другото во 2001ва ама и јас тогаш детиште бев
Мрежестите влошки се памук замотан во мрежа, убаво стерилизиран. Тие се доста меки и најудобни се особено после природен пораѓај. Јас наместо ВИР, ви ги препорачувам мрежестите на Бони (светло сина боја пакетче), многу помеки се од оние на Вир, јас имав од Вир и снемав, карши мене ми даде мајката од нејзините Бони и се чудев на разликата... Ептен помек памук имаат, полесни се за носење. Гаки неможете првите денови да облечете, па така со улошката меѓу нозе се шетате, ако и тоа не го знаете