Jas ke se poragam na Gak. Na casovite sea sto bea za trudnici za ova objasnija, naknadno i doktorkata koja ke me poraga ja prashav i eve shto sve ti e potrebno : - no.1 obaveznooo fotokopija od krvna grupa (tvoja normalno krvna grupa) * Za tebe : papuci, vloshki so mreza ( ja 2pakovanja spakuvav) , vlazni, toalet papir, cetka i pasta za zabi, za tushiranje sto ti treba, peskir, od kozmetika sto si sakas i toa sto mislis ti deka ke ti treba. Normalno polnac za mob Mozesh i peskir da si zemesh za koga ke ti go ostavaat bebeto da si go legnuvash na cist tvoj peskir. I alishta za izlaganje ke ti donesat koga ke te zimaat od bolnica. Drugo sto i da ti pritrebuva ke ti nosi soprugot tie dena dur si tamu. * za bebe : Peleni po tvoj izbor (pampers,dajpers, kan bebe itn koj sakas tie dovolni ti se 10 parcinja) , vlazni, krema/pomada pomalo pakovanje. Alista za bebeto ke ti donesat koga ke izlagash so koj ke ti go oblecat tamu i normalno ke ti donesat transporter ili korpa toa si e tvoj izbor. Toa e sve So ubavo do kraj i lesen poragaj da si imash.
Само да се.надоврзам на ова,во однос на документација, освен крвната група, треба резултатите од.микро за стрептокока и сл во 35-36 недела што се прват и најново е резултати за направени испитувања за хив, хеп б и ц. Последново е најнов протокол, пред 2 ипол год го немаше.
Da mila i toa treba. Ja veke gi imam pa zaboraviv da gi spomnam. Najbitna e napomenaa krvnata grupa da se ima so sebe. Neka ni e za ubavo na site i da ni e so lesno
vaka denes razgovarav so postarata sestra koja e 2 pati prirodno porodena i mi posoci deka isto taka dobro bilo da se koristi i aloe vera za pobrzo zazdravuvanje na ranata dole... mi dade edno sise so prskalka e i mi rece da si prskam od toa na vloskite.... se nadevam deka ke pomogne...
Ја би ви рекла подобро нешто за хемороиди раната брзо си заздравува само често одмивање али со хемороидите мака видов прв пат тогаш ми се појавија.
Idni majki, ve ima mnogu sto treba naskoro da se porodite pa najdobronamerno ke vi dadam eden sovet za na Gak konkretno. Del od vas se novi clenki, pa verojatno ne ja znaat mojata porodilna prikazna, ne e ni bitno toa... Jas e porodiv 30.10, bese ladno. Bebeto bese obleceno vo partali, znaci bukvalno, bez preuvelicuvanje. Celoto grbce mu bese golo. Spihoznite bea bez nitni ili kopcinja. Gi zatvaraa so bezopasni. Moj sovet, noste alista i za bebeto. Na vezbi vikàa deka mozebi ke se izmesaat tie sto ke gi doneseme so nivnite bolnicki, megjutoa toa ic ne e bitno. Neka vi bide bebeto ubavo obleceno. Ubavo od aspekt na cisto i ne iskinato. Pa makar i da ne vi gi vratat tie alista na kraj, bitno e da ne e golo deteto. Vi posakuvam lesen poragaj
Потполно те подрзувам и моето беше распарталено па таа што ми беше врска ми донесе од кај тие бебињата што се недоносени алишта капче и го стокмивме како што треба. Јас летно време се породив но пак свежо беше од климите.
Jas ke se poragam vo Cair. Ja spremiv torbata so: Dve golemi krpi za banjanje, Dve pomali krpi za lice, Vloshki VIR 80 (tri paketcinja) Vloshki za gradi na babylove (desetina parcinja. Inaku gi ima vo Dm i se mn eftini za razlika od drugite) Silikonski bradavici Lanolin (lansinoh) Neseser so (cetka, pasta za zabi, stegac, kupka za mene, shampon eventualno, labelo... za shminki neznam dali ke nosam) Tecen sapun za race Peleni tetra (cetiri, dve za mene za gradite dokolku mi tece mleko i dve za bebeto za da mu postelam ako treba) Pampers ( broj 1 celo paketce) Vlazni maramcinja (dve paketcinja) Pavloviceva ( original) Toaletna Palomi Gaki (eden par pokomotni) Corapi Voda (ili litro ipol voda a litro ipol limonada)
Па не ми се верува толку брзо да ти надојде млеко за да имаш потреба за влоски за геади. Знам бидејки и јас носев за џабе
И јас ќе се пораѓам во Чаир и го имам истово спакувано освен силиконски брадавици и ланолин. Ќе ти биде ли тешко да пишеш која цена се и за што поточно служат. Исто така не ми текнало за течен сапун ама како шампон спакував Хип 2во1 шампон и купка. Наместо влошки за гради ке користам тетра пелена. А гаќи не се носеле заради раната доколку си природно породена, се шеташ со влошката стисната меѓу нозе, и дека цело време се тушираат тешко е нон стоп да се соблекува/облекува и не било удобно од раната. Спакував и сув шампон за коса за секој случај.
Silikonskite ne se sekavam kolku gi zedov da ne zboruvam na pamet. Od Zegin se Avent na Philips. A lanolinot go kupiv 400 i neshto.... Ni toa ne se sekavam, togash mn rab kupuvav i ne zapamtiv. Od Zegin isto na lansinoh. Najmnogu mi go falat site. Za gakite znam deka ne se nosat ama za sekoj slucaj neka ima ne fakaat mesto voopshto ama da gi imam. Sapunot mi e za vo soba da go imam da mijam race
Јас бев породена со царски а утредента ми надојде млеко. Малиот од една цица другата капе.Кога не цицаше спаваќата цела мокра кај градите ми беше. На другарка ми откако си дојде дома некаде после 5 ден и надојде млеко. Индивидуално е,нека си носи не зафаќаат којзнае колку место.Па и да не носи а да и треба ќе и донесат.
Мамички јас како што ве читам така си ја надополнувам торбицата Само сакав да ве прашам доколку може да ми одговорите, ме интересира дали може да си носиме барем две спаваќи памучни зашто некои викаат може и не може...ама еве на пример ако откако сме породени сме ''валкани'' многу дали може да си ја облечеме својата? Или порано дозволувале наметка како пењоар на времето хехе па дали може нешто така да се земе? Доколку не ..да сме живи и здрави сите сме мамички и ќе издржиме тие денови во болница Јас ќе се пораѓам во ГАК...
Zaboraviv da ti dopisham za silikonskite bradavici i lanolinot za shto sluzat. Dokolku imash rani na bradavicite (a najverojatno ke imash) za da ne te boli dopolnitelno koga ke go doish bebeto i da ne se razranuvaat bradavicite ushte poveke - se stavaat silikonskite bradavici. Imam mnogu drugarki koi mi se porodija izminatava godina i vikaat deka najmnogu im se nashle silikonskite bradavici epten im bile.od pomosh, a i iskustvata shto gi citam na forum istoto mi go potvrduvaat. Lanolin se stava za pobrzo da ti zazdravat ranite na bradavicite, da ti gi omeknuva. I ne e shtetno za bebeto taka se napraveni moze slobodno da go jade lanolinot od bradavicata. Se nadevam sum od pomosh pozdrav