Јас за на Гак си спакував: 3 пакувања влошки,пешкирче, чешел, мастики , полнач, папучи и влажни марамици.
Јас летечки да кажам мене што ми советуваше Адела ПС. Пола литар лимонада (два лимони и вода),за во предпородилна. Голтка по голтка да се пие. Лимонот ги стегнува крвните садови и крварењето ќе биде далеку помало.
Мамички може ли некоја да ми каже што се ке ми треба за во Чаир и за мене и за бебе,почнав да се спремам ама да не заборавам нешто. Фалаа
За бебе носев павловичева и едно пакетче памперс (мислам 22 дека беа) ,за мене носев крпи две големи , една за лице , дездоранс ,шминки , влажни иако ни викаа сестрите да ги криеме оти докторот не дозволувал и три пакетчиња улошки , полнач и тоа беше се мислам
За бебе облека за земање од болница и памперс за во болница За тебе спавача,пижами,долен веш,влошки ,влечки,прибор за лична хигиена ..
Зависи каде ќе се пораѓаш. Јас во државна болница бев, ставив во торбата влечки,пижами, прибор за лична хигиена, поголема и помала крпа, 3 пакувања вир80 влошки. А за бебе беше кажано да носиме памперс, купка за бањање и влажни.
Па гинекологот ми препорача во чаир а и мм е лаборант па има свои луѓе таму најверојатно таму ќе се породам.
Здраво,ќе може ли мала помош? Ќе се пораѓам во Чаир и од горе спомнатите работи јас си имам веќе спремно : -Документи: здравствена книшка,резултати од последни брисови и од трансфузиологија за крвна група -Торба со: пешкири,папучи,чорапи,влошки 2пакувања,несесер со работи за лична хигиена, влажни марамици,тоалетна,влошки за гради + за бебето 10памперси, 3 тетра пелени и помада. + за бебето облека за кога ќе не пуштат во друга торба.... Само не ми е јасно што треба да имам со себе кога ќе ме примат од овие работи?! А што од после ќе ми донесат? И ако нешто сум заборавила кажете да додадам Ви бладодарам од напред
Ајде некоја што се породила во Германија да ми каже што од прилика ке ми треба да спакувам за во болница?
Понеси со себе тоалетна хартија, влажни марамици и улошки. Евентуално ова ќе ти дозволат. Јас влегов без ништо, но кажаа некои членки дека ова им дозволиле.
Јас уште не сум се породила но ова го добив во болница кога бев во обиколка на салите за пораѓај. Се надевам ке успееш да прочиташ.
Фала...успеав да прочитам....и мислам дека 2 3 работи нема да ми требаат како сто прочитав фен,апарат,muzik cd и слично.. и во секоја болница е различно ама фала уште еднаш знам од прилика што би ми требало
И да заборавиш нешто може накнадно да ти донесат. И јас се спремам па не ги пканирам тие ситници како музика и фен. Скоро лежев па отидов неспремна мм све мишто донесе накнадно.
Што е потребно за породувањево Систина? слушнав дека не смеесе да се внесува ништо, они имале се. ако може некоја мајка да ми даде информација.