Не знам за во Чаир што и како треба точно да поднесеш за тебе и бебе , ама предпоставувам дека е исто како и на ГАК И јас сум 30 недела пуна од утре со термин во април , а ќе спремам во торба за мене и бебе во болница : - 4 пакетчиња VIR-80 влошки -1 пакетче 2-ка памперс за бебе -влажни марамчиња -пешкир 1 голем и 1 мал -бебешко HIPP сензитив шампонче (бидејќи јас тело секогаш мијам со бебе шампон ) -гумени кломпи -Полнач за телефон и несесерчето со шминки мое Ова се ми било потребно за 1 ипол ден во болница со двајцата кога се пораѓав па затоа исто ќе спакувам во торбица и сега здравје , а за бебе од болница ствари и за мене од болница за искачање тоа ќе им спакувам во друга торбица за да ми донесат кога ќе дојдат по нас
Не ти требаат спаваќа и гаќи, тоа не дозволуваат, а за бебето не ти требаат алишта за вадење, ќе ти донесат од дома пред да си одите. Земи си некој бадемантил ако имаш, се жалеа жени им било ладно, а спаваќите се со кратки ракави. Би додала и улошки за доење да земеш и некоја тетра пелена за да ти се најде.
Погрешна членка цитираш. И јас би се сложила дека поубаво павловичева или друго кремче, но и јекодерм не е грешка, многу го користат, не е само за изгореници.
Мене во болница ми забранија било што да мачкам. Бебе жар беше, рекоа остај го, нормално е, ќе помине. И помина.
Работите на бебо се ставаат во торбата од количката, а работите на мајката во каква торба треба? Мислам има ли Пропис колкава да биде што како, вујна ми ми кажа во србија имало пропис колкава да биде торбата ..
Јас носев се во иста помала торба за патување. На бебето алиштата најдолу бидејки ке се облечат последниот ден во болница,моите одозгора.Пропис нема ке си одлучиш во која сакаш за се да ти собере.
Здраво мајки.Дали би можела да ми каже некоја мајка што е породена во Санте што е потребно да се спакува за мајка и бебе?
Не.. Уште одма видов кај нив на страна на фејсбук дека си работат.. Само анестезиолозите мислам се суспендирани, биле од Карил, но и во Санте работеле.
Zarem seuste odi tamu da ragja nekoj posle se ? Bolnica a nema svoi vraboteni gi mkne od negde na crno? Stvarno mislam si igrate so sebe..
Jas nosev dezodorans, labelo, polnac za mob, i nekoi takvi "gluposti". Peskiri, spavakja, sampon, gel za tusiranje, cetka i pasta za zabi, vloski i gaki. Imas se tamu Alista za tebe i za bebe za izleguvanje ke ti donesat naknadno
ништо, и четка за заби имаат најозбилно. Стварно не знам што да ти пишам оти пешкири, папучи, кремчиња паста, за бебето значи се', еве чешел земи, мобилен и полнач јес да и полнач има. Гардероба за излагање од болница за тебе и бебе Со лесно.
За мама Спавача (топло е многу) Влошки Тоалет Влажни Крпче Прекривки за повивање( не знам точен назив) Прибор за лична хигиена Бебо Влажни Пеленки Крем за газе @QueenP