ме интересира за во чаир некоја со најбрзо искуство да ми каже што треба да се спакува за во болница за мене и бебе .. дали да си земам спавача или како што даваат таму?
Не сум од скоро, ама ништо не е сменето од пред 4 години. Спаваќа не даваат своја да носиш, добиваш таму, едино папучи смееш, ја би ти препорачала нешто гумено да земеш, но и тоа даваат таму. Некоја тетра пелена, лична козметика, пешкир, улошки Вир, улошки за доење, така што можеш и прслук за доење. Гаќи исто така не се дозволени. За бебето пелени и некое кремче за газе.
@detelinka123 како и во ГАК така и во Чаир е исто , како што пиша и @Kitten : -За тебе : Пешкир(голем и мал) Папучи(гумени кломпи) Пунач за телефон Торбуле за лична хигиена и козметика Градник (бидејќи спавачите сигорно се хотел промаја) Улошки VIR-80 најмалку 3 пакетчиња Шампон (јас бебешки си спакував дека таков и користам по тело) -За бебе: Памперс 2-ка Кремичка и марамици Тетра пеленки најмалку 2 за испод главче
Да, баш хотел промаја Со ќерка ми се зезнав што не земав прслук за доење, зашто на спаваќата не се лепеа тие улошките. Инаку во Чаир има шампон во купатилата, и плус антисептички/антибактериски сапун. Јас не измив коса, но на пример мојот сапун не го ни извадив.
Јас кога бев, бар во тоа вц во нашата соба немаше шампон... само антибактериски медицински сапун... јас си носев медицинско сапунче и со тоа се туширав..
На пример во ГАК сапун таков антибактериски до сега два пати немам сретнато освен палмоливе сапунче миризливо , а шампон па ич па затоа спомнав да си понесе шампонче
Неможеш, ќе те приметат додека си во соба, сигурно нема да лежиш во баде мантил Не е страшно де, спаваќи мењаат секое сабајле нови, чисти се. Али баде мантилот ќе ти заврши работа да не ти биде ладно и за да можеш да одиш до менза.
@wannaBeMomma те читав поназад дека ќе носиш во Систина и ланолин и вештачки брадавици, па ме интересира како помина, не знам дали да си носам или ако има потреба даваат таму?
Nosev ama ne upotrebiv. Nemav bolki za razlika od prviot pat. Lanolin davaat a bradavici ne znam dali imaat, mislam ne.
Видовте некој со куфер да отиде да се породи? Го испратив по торба за болница со куфер на толкав ми дојде