На цимерката од Медела мислам и даваа, на секој подој и носеа нови, стерилизирани. И пумпа исто на Медела и носеа.. Дај сличе од куферчето да видиме колкаво е Е ако де се му собрало Ајде будуча мајка малку повесело, се е споредно, галкај мешко и чекај го бебче, тоа е најбитно, за се останато ти е гајле
Го џитнав у подрум ќе летнев и ја со се него фрлајќи хормониве некако ме пореметија баш пред крај ... утре ќе сликнам ... ќе мислиш идам на хаваи на меден месец со него
Мила иди во Џамбо има 299 денари златна торба таман за тебе да си спремиш се што е потребно за во болница , се почудив на цената некни па и преубава ми беше и си ја купив одма
Некој да сподели искуство за болница во Струга, што се треба да се носи за мене и за бебчето ? И ова што читав за вештачки брадавици и ланолин, од каде да знам дали ми треба прва бременост е ова
За тебе : влошки со мрежа, (земи си повеќе пакетчиња), влажни, тоалетна. За бебе: боди, шпикозни, чорапчиња, капчиња (зависи колку дена ќе бидеш, јас имав од сѐ по три), пешкир, влажни, памперс, шампонче, крема, потенко ќебе, има таму јорганчиња ама јас си имав ќебе. Ланолин купи си и мачкај. Мене многу ми помогна. Облека за тебе и за бебе за излегување од болница ќе ти донесат на денот кога ќе излегуваш.
Женски, во сите ли аптеки ги има тие мрежестите гаќи? И доволно ли ќе ми биде да земам по еден пар дневно? И цена ќе ве молам
Во сите аптеки ги има. Мислам дека на секое одење во вц ќе ти треба се зависи дали 2 или 3 пати ќе идеш. Едно пакување го земав 87 денари. Сеа не знам се зависи од која до која аптека разлика има.
Аха, значи цело пакување биле. Колку се внатре? Не сум купувала ама овој пат решив да земам зашто како пингвин одев со улошката стисната да не испадне
Nikogas ne mozes da znaes. Ako ti protece uloskata mora i nea da ja smenis. Jas ovoj pat krvarev povekje od toa sto smee i gi menuvav na sekoe stanuvanje. A stanuvav na 1h