Се исто како и во соба да си За тебе: Влошки со мрежа( Вир) , Ланолин за гради, Прибор за лична хигиена, полњач за тел. За бебе; Пелени и крема Земи и неколку тетра пелени мене ми беа многу од корист дека млеко многу ми течеше па ставав инаку спаваќата лом ке ти биде
Жени кај да купам убави спаваќи и баде мантил/пењоар? Во болницата каде што планирам да се пораѓам пишува да си носам 2-3 спаваќи и пењоар или бањарка.. Треба да се породам во декември, па морам полека да се спремам...
Што сакате да кажете, имате ли лошо искуство? Мене ми кажаа дека 24/7 имало доктори, ако нешто има ве молам споделете искуство.
Се немам породувано лично, доктор неможе да нема внатре само кој е се доктор таму е прашање. Прочитав дека си речиси 36 недела опушти се се ќе биде во ред. Ајде со лесно.
Коментарот Боже сачувај за трудница во 36недела. Малку осет да имаше. Има Мелани доктори, само позитивно и се ќе биде во ред.
Mamicki koi ste taze porodeni vo Cair, ve molam uste ednas na kratko da mi kazete sto treba da spakuvam za vo bolnica? Treba da se porodam za nekoj den, pa malce mi e ispomesano-trebalo ova, ne trebalo ona! Bi vi bila blagodarna dokolku dobijam nekakov odgovor!
Не претерува, сепак коментарот од типот понеси и доктор не ми влијаеше многу убаво макар и на шала да беше. Сепак ако некоја имала лошо лично искуство нека сподели да знам што ме чека или да си барам упат за во Скопје?
Никаков негативен коментар не дозволувај да влијае негативно на тебе. Често сум на клиника во Скопје и има доста родилки од Велес и Куманово. Да ти биде мирна душата земиси упат за во Скопје направи една контрола накај 38 недела и они можат да те задржат за да не патуваш.
На шала беше мелани, извини ако те исплашив. Лошо искуство од велешка болница немам се прекрасно за нив одлична болница во Македонија. @duffi во ред ли е овој пат?
Можеби беше непромислено, но не со лоша намера сигурно. Има дефицит на секакви доктори, не само на гинеколози, но не дека нема. Сигурно и матичен гинеколог ќе те прати и во болница да те видат, ќе ги видиш докторите, ќе ги запознаеш. И да не те прати, инсистирај, барем едно ЦТГ направи таму, и ќе ги прашаш и од персоналот што да си понесеш. Со лесно и без грижи
@melani@ имаш термин на 25.10 на мојот роденден. Ќе имаш прекрасен карактер до себе навикни се и на хуморов
Подобро барај си упат за Скопје. Јас отидов со болки и не сакаа да ме примаат бидејќи немале доктори при случај да требало царски, ме пратија во Штип и да ти кажам многу убаво поминав..