1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да се спакува за во болница?

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 27 август 2012.

1. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Во врска со спаваќите во Чаир, дали се има нешто сменето или тие старите се? Пред 2 години кога се пораѓав, не даваа често менување, плус испокинати а јас имав проблем, не ми беше исчистено млекото, од градите ми течеше крв додека да се стабилизира ( а всушност сум имала некоја инфекција или бактерија што требало да се испита, а докторите не обратија внимание на тоа само ме тераа да се измолзувам-без пумпа што уште потешко беше) многу ми беше неубаво што бев целата исповалкана и со царски не можев да станувам за почесто да се мијам. Сакав да прашам дали сега даваат од дома да се носи своја спаваќа или не?

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    @Milla989 пред 4 години беа виолетови со кратки ракави и врвки на отварање кај градите, а сега се цветни со 3/4 ракави со лош отвор, незгодни за доење. Даваат по една дневно.

На Milla989 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    7.257
    Жени кажете од каде да купам спаваќи за во болница ве молам...

4. melani@

melani@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    137
    Која марка на пелени имате земено за во болница за новороденчињата и колку?

5. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.390
    Допаѓања:
    16.925
    Јас земав памперс а и сега за почеток пак нив ќе ги земам.Земаш најмало бројче ама земи и мало пакување.Незнаеш колкаво ќе се роди ниту дали одма ќе прејдеш на следно бројче.А најмал проблем е да се докупат.На почетокот помали пакувања ќе земаш па понатака ќе можеш и сама да си проценуваш,според детето.

На melani@ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. melani@

melani@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    137
    Памперс 2 земав од 3-6 кг, ама не знаев дали сум згрешила

7. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.390
    Допаѓања:
    16.925
    Мислам дека се големи и ја сум заборавила пред две години ги купував :) Ама од пелени никад доста ќе ги употребиш и тие кога ќе пркне.Еве некоја феминка со мало бејби ќе каже дали се големи.

8. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    638

големи се земи си 1ца.Моето се роди 4кг па сепак некое време ги користев 1цата.2-ката се пошироки

9. melani@

melani@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    137
    Ми кажаа дека е големо бебчето, па си реков да земам 2 да не му се мали 1-та, значи сум згрешила. Ај утре ќе купам 1

10. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Јас земав Памперс 43 парчиња ми се чини беа од 2 до 5 кг. Кога ги видов колку се мали се плашам да не бидат мали. Сега ми е мисла дали да купам и од поголемите...

11. melani@

melani@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    137
    Хаха тоа е кога не знаеме, од грешките ќе учиме

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    76.070
    Не се грижете, нема и некоја огромна разлика помеѓу 1 и 2, колку што ги споредував јас.. бар кај памперсот. Кај Кан бебе имаше разлика, нивниот 1 е ептен малечок. Кај нас дека и голем се роди, ама и по 1+кг напредуваше за брзо па на 3ка прејдовме. Додека малава 3800 се роди, а не ставаше повеќе од 600гр, па со неа повеќе време терав со 2ката.

Еве ги памперс 1 и 2. IMG_20181012_135831.jpg

А еве ги кан бебе 1 и памперс 1. received_10212668989312866.jpeg

Последна измена од модератор: 12 октомври 2018
    На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  13. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    @mariz еве го мојот 1. Оваа жолта линија е тој индикатор? Кога е полна има промена на боја? 20181012_140552.jpg

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    76.070
    Оф моите на сликата се изглеа премиум, ама нема врска големината е иста и со обичните. Инаку да, кога ке мочне, кака, станува сина линијата :)
    А со канбебе па секогаш има голема разлика, баш мојава е на 4ка сега и имам купено и памперс и бекутан и супер и се.. и ај викам да земам Кан бебе, земав.. мали и се кан бебе 4. Многу им се помали од другите пелени.

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  15. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.928
    Допаѓања:
    25.309
    Нема голема разлика, но земете си за почеток 1, зашто на почеток ќе треба да ја превиткувате до под папоче, додека да отпадне.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mrs. Lazarova

Mrs. Lazarova Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    55
    Мамички за во Систина стварно така отидовте без ништо??? Јас на кафе кога одам ташната ми е се нешто полна не па за во болница :)) се мислам сепак нешто да потспремам па нека враќа дома маж ми ако не треба

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    76.070
    Колку што сум читала тука, ништо ств не ти треба. Јас во Ремедика раѓав, има и таму скоро се... Но можеш крема за лице, раце, лабело, влажни, ова си носев додатно за мене. И си порачав после по мм бонбончиња дека нешто грло ми се сушеше, и се давев од кашлање, а кашлање и рана од царски не иде :worried: Па бонбончињата ме спасуваа :) Во случај ако си царски... Друго нз, мислам Систина се има, дури и четка за заби и паста, ваму тоа нема... тоа јас си носев. И секако четка за коса си носев, така да пак една ташничка ти треба :D

18. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Јас буквално со раце во џеб отидов, со болки на крај памет ми беше на торба да спремам и ништо не ми требаше, со мене таа што беше во соба патна торба носеше како ја донесе така ја врати

На Mrs. Lazarova му/ѝ се допаѓа ова.
  19. babylove90

babylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    43
    zenicki aj da povtorime-sto treba od dokumenti da se ponese za poragjaj na GAK?kniska,krvna grupa i drugo sto?so kerkata koga se poragjav pred 4 god imav kniska,krvna grupa,upat i majcina kniska a sega go prasuvam maticniot za upat i majcina kniska i mi veli "ke odis so upatot za ctg,ne ti treba nov upat a majcina kniska ne ti treba".

20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.105
    Допаѓања:
    40.305
    Полнач, лабело, млеко за тело, четка за коса. Тоа носев јас.
    Друго се има

На Kala. и Mrs. Lazarova им се допаѓа ова.