1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да се спакува за во болница?

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 27 август 2012.

1. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Не знам...
    Ама не сум видела на друго место

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cvekence123

cvekence123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2018
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    2.048
    Јас ги купив од еурофарм,носев 2 пакетчиња ама не ми стигнаа па ми докупуваа..(по 10 има во паковање)

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Која е цената?

На Vennera.aa и cvekence123 им се допаѓа ова.
  4. cvekence123

cvekence123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2018
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    2.048

Јас се извинувам феминката убаво има пишано гаќи не знам како сум се префрлила за улошки..
    Се извинувам улошките се околу 50 ден..

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Да да на гаќи мислев, неможам да најдам по аптекиве во Охрид

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Нема по аптеките, и јас се отепав од барање. Прашај во продавница каде што има опрема за бебиња, во Скопје кажав погоре има во Mothercare и Енци менци.

@happygirl Mothercare има само во Рамстор.

На happygirl и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  7. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.624
    Може малку глупо прашање ама тоа е :)
    за што се тие гаќи мрежести ? што функција имаат? зошто се ставаат и како изгледаат слика од нет нешто ?
    просветлете ме :D

8. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Се надоврзувам. И ве молам @Kitten или друга породена во Чаир дали таму ги дозволуваат?

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Јас си носев во торбицата, никој не проверува. Утрата пред да дојде визита ќе ставев само влошка, откако ќе поминеше визитата си облекував од гаќите, никој ништо не ми рече ако приметиле...а болничарките беа први да приметат сѐ па дури и да те искараат ако нешто грешиш :lol: Појаки беа од докторите

@Bella* еве линк:
    https://www.mothercare.com/items-fo...76.html?cgid=hospital_bag_mum#sz=12&start=111
    Ја држат влошката на место да не се изместува, а да има доволно вентилација.

Последна измена: 14 ноември 2018
    На @Verba и Bella* им се допаѓа ова.
  10. Талкачка

Талкачка Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    132
    29та сум веќе...планирам во ремедика да се пораѓам...што се треба да понесам? од алиштенциња за мојата принцеза до се што ќе ми треба за мене? прваа бременост ми е ..сакам да бидам спремнаа

11. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    Не знам за гаќите, јас повеќе би те советувала улошки да си купиш. Јас лично сакав природно да се породам но не успеав и мораше царски.
    Како што пиша @Kitten (кити претпоставувам дека си природно) дека менувала влошка па гаќи, ако си со цараки теорија нема егзибиции да си правиш зошто е многу болно и мачно.
    Инаку и јас се пораѓав во Чаир и точно, никој не ти проверува торбица, претпоставувам дека гаќите се поудобни но јас лично и улошкиве ги навикнав некако

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Гаќите не се носат без улошка :) Намената им е само да се осеќаш удобно, да не се изместува улошката и да не одиш како пингвин :D Со првиот пороѓај хорор ми беше помислата да ми шлапне улошката на сред ходник кога одев накај мензата, па вториов пат решив да ги барам гаќиве и под дрво и камен :D

Да, природно бев два пати, но со гаќиве се осеќав ко чоек :whew: Ќе си стаев две улошки една понапред една поназад, и воопшто крв не ми протече ниту еднаш.

На ***Bony*** и Girly90 им се допаѓа ова.
  13. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.842
    Допаѓања:
    7.045
    За тебе што си користиш за лична хигиена, чешел, полнач за мобилен. А за бебе ништо не ти треба, само алишта со што ќе го изнесеш од болница. Тоа може и дента да ти го донесат

На Талкачка му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    @Kitten ја мислев самите гаќи си имаат и улошка :)
    бљак, кога ќе ми текне на тоа крварење одвратно. Целата процедував и во предоперациона сала ми викаше чистачката а докторов ме тераше да стојам за полесен пораѓај:whew:
    и од оние пеленине ко чаршаф ми дадоа на крај. Фуј се надевам ќе забораам

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.674
    Допаѓања:
    22.986
    Кај можи Битола да се најдат гаќиве мрежести и ако некоја знае колку коштаат? Јас влошки купив 2 пак па ќе прикупат ако не стигнат :)

16. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Храна по соби нема и ако сум во апартман? А ако ми донесат моите не може таму да си каснам?

17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.390
    Допаѓања:
    16.925
    Храна може да ти носат твоите во било кое време се ќе ти качат што ќе ти пратат.Во мензата одиш ако сакаш а храна во соба мислам не носат освен царски ако си и тоа нели после ден два.Е во апартманите ваљда носат.

На @Verba и Girly90 им се допаѓа ова.
  18. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    ако си царски храна освен бисквити не ни смееш да јадеш. дури отпосле ќе ти дозволат кришка леб и супа. инаку ако си природно може што сакаш ќе ти донесат твоите само ако е некаква храна не мора да ти се гледа

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.624
    Ова за мене за во болница...што уште треба ? Ова сивото е спаваќа..и нигде неможам да најдам мрежести гаќи во сите аптеки прашав уште во зегин ми остана...во продавници за долна облека нема такви гаќи дури незнаат што ги прашувам,а во аптеките нема освен зегин што ми остана
    Ова денес купив и плус нели пешкир бадемантил и за хигиена работи нормално,др не ми текнува

Прикачени фајлови:

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    76.070
    Во Виола виде?

Ништо, прибор за лична хигиена само. Алишта за тебе и за бебе ке ти донесат кога ке ве пуштаат за дома. Таму имаат алиштенца, ги облакаат во нивни, ги пресоблекуваат они, пелени исто од нив. Спаваќа од таму, пешкири, влошки се има. Ти треба паста, четка, чешел, влажни може да си носиш, шампон, купка, сапунче што сакаш.

Мене во Чаир ми носеа храна во соба (природно породена), зашто бев во страшна состојба и неможев да стигнам до мензата. Третиот ден тек се осмелив да одам до менза сама. Инаку беа фини за таа работа, ме прашуваа дури дали можам или не, доручек, ручек, вечера, се во соба, со 3 мајки бев во собата... ама ова пред 3ипол год.

Последна измена од модератор: 18 ноември 2018
    На simona_baby и Bella* им се допаѓа ова.