Мене ми спомнаа во Ремедика дека таму имало, па затоа... земи си обични гаќи, поголеми со висок струк, бабски Јас такви си носев по дома после пораѓај...
Од Скопје си? Во Зегин немаше, и јас сите аптеки ги пројдов пред 6 месеци. Само ручекот е во менза. Твоите што сакаш може да ти донесат.
Од скопје сум,ми текна во mothercare или некои такви сл продавници ќе проверам утре ако не од Бабските
Штом си од Скопје ич не ни прашувај веќе по аптеки, директно оди во Mothercare. Баш пред некој ден пишав и на некоја друга членка. Од таму ги купив, 5 во кутивче, 300-350 ден.
И јас сакав такви да земам, задеов Бекутан ама не сакам за беба такви да користам. Ќе ги оставам дома тие, ќе земам Виолета.
Па како што читам, а и разговарам со мајки околу мене, ни една не е задоволна од Бекутанот. Ни од марамици, нити па од купките. Што знам, некако вештачки се. На Виолета, овие со 99% вода најмногу ги котистат, и не сум прочитала негативни коментари.
Јас еве скоро 6 месец ќе е беба само бекутан користам од ко е родена и влажни и купки и витаминска...дури и пелените ми се погодија... Виолета пробав тие 99 посто вода одма ми се нафрли...секое бебе своја прича
Moze da naracam preku naracka na fb moze Jas si spremav za bebe obleka za tamu 3 para benkici tri kompletcinja pelena za povivanje kebe obleka za izleguvanje od bolnica za nego dr nesto sto treba peleni pampers od kozmetika yreba nesto krema.ova ona vlazni si namestiv
Кј нас во Охрид сем памперс и влажни за беба нетребеше ништо...освен што ми ја донесе свекрва ми облеката за излегување од болница
Точно така, секое бебе е разчично. Ама пошто читав многу негативни коментари одлучив да не ги користам. За почеток ќе ги пробам Воолета марамиците, Пампес памперси. Ќе видам како ќе реагира. Исто сакав да ве прашам, си носите ли фен? Не знам колку би се задржала во болница, секако ќе сакам да ја избањам бар еднаш косата. Имам мал, патнички, па си викам да си го земам
Од истите причини зедов виолета 99% вода, пелени памперс. За бекутан повеќе негативни критики прочитав од позитивни. Купка шампон и маст од Чико.
Јас решив, дур не му се смени кожичката нема да користам купка. Си купив бадемово масло. Во водата дур го банкаш ставаш масло и млеко. Ова е од др во Германија. Секако тоа е некој месец и пол. После тоа ќе пробам со Гамарде, француска козменика на база на термана вода. Ја користам за лице, а имаат и бебешка линија, имаше акција 2+1 гратис, и си избрав купка за бебе. Ќе ја пробам, ќе видам. Читам Мустелата ја фалат. Е сега, не знам што би користела како креме, дали Јакодерм или оригинал павловичева, или некоја трета
Јекодерм користев кога имаше изразено сува кожа и црвенило од сувост по цело тело. Не постојано. А павловичева ти е за пеленска регија.