Јас ја спремив торбата за во болница и сега со Господ напред ќе чекаме 40+2 и на бебе уште не му се излегува. Од тоа што ми кажуваа дека треба спремив памперс, шампон и влажни марамици за бебе и топломер ми рекоа да си носам со мене а зошто стварно не знам но спремив и за мене влошки, пешкир и прибор за лична хигиена, спаваќи од таму давале и мислам дека тоа е се.
Да и во Охрид несмејш гаќи...спавачи исто несмејш ама јас си носев зш ко ке побарав накриво ме пулеја и за бебе си редев тетра пелена кј шо лежеше нишо не ми рекоја. Баш убаво шо си носев мн ми се најдоја И јас до термин истерав со беба...абер немаше да излезит. Нит ги осеќав контракциите, отворена 4 прст Кога ми рече докторката те задржвиме зинсе стемна, а шоубав ден беше сонце. Ние со мм од рани зори на преглед дан ни избегат докторката. Топлометар секое сабајле ќе ви мерат тт. Можда немет доволно.
Дозволено е, зашто да не. Јас носев но не го употребив, многу беше жешко јас кога се породив. Тебе ако ти е термин зимово земи си, ако биде ладно ќе имаш што да облечеш.
Ете Моник сликовито доловила Од немачки преведено "баде"-капење, "мантил" си е мантил Мада не се мисли на бањарка туку само за наметнување по дома. По нашки е "куќна хаљина"
Јас последнава недела исправ и испеглав се за бебо, наредив во плакар. Исто и за мене средив се, само да ставам во торбица, мислиш следната недела ќе се пораѓам А 35+4 сум денес на пример Купив скоро се и од аптека, па скоро сум готова со припремите. Јарецот во мене не ми дава да оставам се за последен момент, мора да ми е се организирано предвреме