Мислев да не си во Чаир ако е исто се ти носат од после освен ако не те сместат прво на патолошка.Ако има некој од Ку ќе ти пише
Kaj gi kupi klompite? Izvini vaka moeto vreme za deca odamna isteklo ama slucajno se najdov na stranicava , a bas mi trebaat vakvi klompinja.
Женски, јас ја спремив торбицата за мене. Ставив крпи за туширање и лице, 4 ноќници, наметка, 2 градници за доење, 8 пара гаќи за еднократна употреба, чорапи, папучи и влечки, 2 пакетчиња влошки Вир, влошки за градите, влажни марамици, документација што ќе ми треба, прибор за лична хигиена и полнач за телефон. Дали тоа е се што ќе ми треба за во општа болница? За бебо еден пакет Памперс пелени од 2.5 до 5кг, Павловичева крема и влажни марамици. Облека за мене и за него ќе донесе дополнително сопругот кога ќе не зема здравје.
Јас и тетра пелени носев за беба да не ми лежи на нивна постелнина...плус мн ми враќаше млеко и ми се најдојА
@happygirl 2 тетра за бебе и од подлогите на бекутан зедов едно пакување , заборавив да ги пишам. За излегување од болница за бебе хулахопчиња, боди на долги, памучно комплетче со капче и ракавички, чорапчиња, скафандер и ќебенце за секој случај.
Зс Чаир Пелени, павловичева и влажни марамици. За мене дали и треба друго освен средства за лична хигиена (пример долен веш додека сум таму, пешкири?) или даваат они? И уште едно прашање, по колку се во соба во чаир?
За тебе и улошки.Пешкири дава носев, можеш таму да се истушираш.Долен веш не даваат а таму не ни смееш да носиш.Но имаше што си носеа па пред да помине визита ги соблакаа.Соби има со 6 и со по 2 жени.
Фала ти. А дали дозволуваат да носам пумпа за измолзување, вештачки брадавици, и ланолин кремата? Зошто нели рани се прават,и можна е појава на мастит, па за полесно да ми биде.
Да јас носев ланолин и се мачкав.А вештачки брадавоци зошто ти се?понеси ги ако мислиш дека ќе ти требаат.За пумпа не знам,би требало да смее.
Кај и да сте ако имате пумпи носетеси, мене многу ми се најде бидејќи од левата града не фаќаше да цица и ако не се молзев ќе ми пукнеше градата таму.
Некоја мамичка што се пораѓала во болницата во Велес да сподели што треба да се носи за мајката и за бебето ?
Мами да ве прашам за во болница носите се во една торба или носите посебно за вас посебно за бебе? Јас земав колекција бекутан што иде со ранче, ама спакував се во торбица ( оние комплет со транспортер ). Дали да ги оделам? Да си носам за мене па за бебе кога ке се породам да ми донесат спремено ранче?