Девојки, тие што сте се породиле во систина или ке се пораѓаат допрва, дали може да ми кажете што треба да спакувам, затоа што знам дека дел од работиве што ги спомнувате ги даваат таму, па да не влечкам се и сешто.
Да, се има. Јас од тоа што носев реално искористив ланолин, стик, четка за коса и полнач. И малце шминка, последниот ден, имав потреба да заличам на човек.
Јас имав порачано од Енци Менци, ми ги пратија по карго. Така ми стојат и двете пакувања дома, не ги искористив. После 3 ден, почнав да си облекувам мои нормални гаќи после визитата на докторите.
Zdravo devojki, dali znaete kade mozam da najdam spavakja so nametka? Jas mesec dena baram no ne mozam da najdam, gledav bo stuzanka no ne mi dopagjaat, mn se sareni. Jas baram nesto vo ovoj stil
Појма немам. Јас носев во торбата со мои лични работи. Никој ниту ја провери, ниту пак ми рекоа нешто сестрите кога веќе бев во соба. А носев едни за бебето и едни антибактериски (да не беа тие немаше да седнам на шоља ).
Како да имам прочитано некаде низ форумов дека мајките ги фрлале во шолја па затоа. А треба во корпа за да не се затне шолјата. Јас носев и за мене и за бебето. Никој не ми ја провери торбата. Пред скоро две години.
Два пати додека чекам ред за преглед гледам како им напоменуваат за месо храна и вл.марамици а од друга страна сите пишат дека носат јас за мене си ставив во торба ама бекутан но ке ги сменам со виолета штом така за бебе подобри ми се тие. А за фрлањето незнам што да кажам не ме чуде само нез дали и дома така прават
Во тоалетите има огромна канта за ѓубре на која има залепено опомена со огромни букви да не се фрла ништо во вц шољата туку во кантата. Не се чудам дека и влошки им фрлале во шоља, зашто има секаков народ, ама буквално секаков!
Страшно, но толку многу сум видела што ни ова нема да ме чуди, ама да не замарам на оваа тема за тоа сега, батали ги