Некоја скоро породена на ГАК да ми каже што треба да спакувам за во болница и за мене и за бебе сега како влегов во 9ти некако се повеќе паника ме фаќа
За бебе шампон и топломер? Прв пат слушам. Јас планирам да се пораѓам на ГАК, за мене спремив: Пешкир голем и мал,влошки со мрежа, купка,четка и паста, чешел ,стегач, чорапи, влажни, тоалет, пластична чаша, папучи/апостолки и кога ќе дојде моментот ќе пикнам уште полнач за мобилен. Некои овде пишуваа за бисквити, вода, би понела и тоа. За бебе спремив влажни, павловичева, памперс и тетра пелена.
Боже господе и кревет од дома да не треба да однесеме Ај и за купка ќе разберам,ама топломер бе во болница да носиш
@Sofi.ja На мене овде на листа ми пишува дека треба и појас за фетален мониторинг сама да си однесам. Мислам дека е од оние за цтг. Бог да чува...
здраво јас се породив пред 10 дена на гак...за во предродилна ќе ти треба тоалетна 1 пакетче вир влошки во случај да ти пукне водењакот шише со вода и телефонот....после породување за бебе треба памперс јас си земав најмало паковање марамици и крема...за тебе прибор за лична хигиена 2 пешкири мал и голем уште 3 пакетчиња вир влошки стегач за коса и течности поздрав
Некоја скоро породена во Чаир? Дали мора да е конкретно павловичева оригинал кремата (јас веќе земав друга па да знам дали да ја купувам и таа ) И во моментот кога те задржуваат дали цела торба ја зимаш со тебе или тогаш само телефон, вода и евентуално влошки, па откакако ке се породиш ти ја носат торбата со работите за лична хигиена или како иде тоа
Здравоо Влошки за гради Влошки вир -3 пак Влажни марамици 1 Ѓаки за една употреба( мрежестите) Пешкири-2( 1 голем и 1 мал) Тетра-2 Тоалетна Антибактериски сапун Влечки Паста за заби и четка Ланолин крема Облека за исп од болница За Бебе: Памперс Павличева Влажни марамици Пешкирче И алишта за исп од болница Ја спремам торбицата и ако може некоја да ми надополни што сум испуштила
Па една другарка што ја имам (ја прашував што ми треба оти она лани се пораѓаше) така ми рече затоа инаку поима немам
Здравоо, полека се спремам за пакување за во болница па ме интересира од каде да купам гаќи за една употреба и колку отприлика би ми требале такви? Ви благодарам однапред ❤
Hm kakvi se tie mrezesti gakji od DM? Prv pat slusam za takvo nesto deka treba pred i po poragjaj. So prvoto se porodiv prirodno na GAK i nosev samo povekje pakovanja VIR vloski, toaletna i voda. Tie dva dena po poragjaj sto ostanav tamu stavav samo od VIR vloskite. Ovie gakji se nesto novo? Se neophodni? Fala!
Ниту се неопходни,ниту има потреба од нив. Влошката си стои меѓу нозе,доволно е само тоа. Еднаш пробав да облечам гаќи додека бев во болница едвај направив чекор со нозете за да се облечам,така да нема потреба од малтретирање
Една другарка ќе се породи во Чаир, не е македонка, и и рекле дека ништо не треба да носи! Некој да ми каже точно што треба да носи! Понеделник ќе ја породад со царски!