A oblekata za bebeto si ja nosevte zaedno so vasite stvari ili posle tatkoto vi ja donese so transporterot?
Мене ми ја донесе мм пред испис од болница. Додека он плаќаше и јас зборев со педијатар, сестрата ми го облече.
Smee ama takvi mrezesti sto se a za drugi mislam ne davaat i oblekata ja vrakjaat, pa posle od doma ja nosat i za majkata i za bebus.
Пред 4год.кога се пораѓав соблеков се што имав на мене и им ги дадов на моите. Ми дадоа спаваќа и папучи и ме качија во предродилна. Наредниот ден кога ме префрлија во соба ми ја донесоа моите торбата со прибор за лична хигиена,1-2пешкири и улошки. Други алишта дента кога ме пуштија и за мене и за бебето. Сега како е може да каже некој што скоро се породила.
Прибoр за л.х, пoлнач, стегач, лабелo, влажни марамици, пешкир гoлем и мал, папучи , вир улoшки сo мрежа, дoкументи (книшка, лична карта, крвна група)... Наназад некoлку страни има пишуванo за вo Чаир види..
Вир влошки и влошки за гради по колку носевте во болница? По 1 пакетче од двете работи доволно ли ќе ми биде?
Вир влошки две или три пакетчиња имав за во болница, но мислам дека не ги истроши сите, јас и дома продолжив со нив по пријатно ми беше до нив дека по памучни се од обичните влошки. А влошки за гради не користев
Од аптека купувате Вир влошки? И мрежести гаќи не можам да најдам некое време веќе. Некој во последно време што купил да ме упати каде да купам?
Вир потрошив 2,3 пакетчиња а носев 5,6 Влошки за гради не употребив,млеко ми надојде кога си дојдов дома дента, а носев 10тина пара Мрежести има во енци менци, дм, бебе хоме
По втор пат барам во сите тие (последно вчера) и нигде немаше.. за 2 нед пак ќе побарам. Имам уште 6 недели до термин Бебето доаѓааааа
Еве и овде да прашам, прават во Чаир корона тест на прием? Да не треба сама да си направам претходно...
Мислам не прават,и не бараат да носиш негативенм тест. Како што читав целиот процес бил со маска, и на раѓање и во соба после.
За на ГАК знам дека другаркава ја вратија да направи корона тест па да оди да се пораѓа а со итен упат да ја породат и лудиве ја вратиле па наредниот ден ја породиле, сигурно е исти принципот и во Чаир како би знаеле они кој е заразен а кој не...можеби они прават на тие што хитно се пораѓаат