Епа она го извадила дента и за 24 часа и бил готов си има нели за сите посебна цена 6000 денари 4000 денари и уште еден сите различно се чекаат временски
Сега прашав другарка што се породила во Чаир пред две недели, вика не тестираат само мерат тт, прашуваат дали си имала контакт со заболен и потпишуваш изјава. Инаку да со маска и се пораѓаш и во соба седиш со маска
Дефинитивно и таму треба и не е хумано со маска да се пораѓаш толку пот,крвишта и што се не искача од телото само ако кивнеш ли ќе ги заразиш некако несватливи ми се, а за Чаир од кај знаат они дали биле или не биле со некој заразен може на свадби,крштевки,одмори да биле па да се заразат ова на доверба само работат
Во чаир Кировски бил на респиратор и во тешка состојба од корона така да не маски и скафандер ќе ни бараат да носиме од страв со оглед на тоа колку кријат контаки со заразени
Па државата ги обезбеди тие брзи тестови за ГАК, зошто таква поделба, плус овој период на ГАК има помалку пациенти.
Јас не знам што ќе постигнат со тоа што ќе скријат или чекај тука е подобро на ГАК не чини па ќе си ќутам додека да ме породат тоа е себично размислување има некои трудници што не знаат дека може да им се влоши состојбата ако го закачат вирусот на ризик се ставаат многу животи така...али кој како размислува
Кировски не бил на респиратор, беше позитвен се лекуваше болночки но оддамна е пуштен на домашно лекување؛ Се заразил од пациентка која не казала дека е позитивна؛
Затоа што ГАК се определени за прием на позитивни и суспектни на ковид....тоа ти е, безвезе... Се мислам пред да одам во Чаир да се тестирам. Ама треба услови некои да исполнувам за на државно...
Мене матичната ми кажа дека бил на респиратор и во доста тешка состојба и едвај се спасил имено блиски биле ми го препорачуваше за мене но ми рече дека не очекувале набрзо да се врати... Дај боже да бил добро јас кажувам како ми кажаа бидејќи се мислев кај него зс пораѓај
Кировски лезеше во 8ми Септември да, испишан оддамна од болница во добра состојба ама дали е вратен на работа нз؛
ГАК е за позитивни а како ќе знаеме кој е позитивен во Чаир ако нема тест. Не е решение сами да се тестираме, ако не се тестираат сите. Плус нели има многу без симптоми.
Имено затоа бараат да се носи маски цело време и во соба и на порагај, само што е навистина мачно 3 дена со маска на уста да си 24 часа
А демек вирусот само од уста и нос искача мачкање очи е целата работа тие ако не мијат раце и во скафандер да се џабе им е