Јас ниту понесов,ниту имав потреба од градник додека бев таму Само спаваќа на тебе и после пораѓај влошка Додека ти надојде млеко ќе те проверуваат сестрите дали имаш, и бебе треба да го ставаш почесто на града, па затоа треба да ти се на изволте градите Носев влошки за гради но не ги употребив ,млеко ми надојде по некоја капка пред да не пуштат утрото.
Дали за во ремедика ми треба шампон за коса млеко за туширање или има во тоалетите? Си набавив: Лабело Стегач Паста/четка Чешел Бикче да не затреба Пуњач при рака Дезодоранс ... Нешто да не пропуштам?
Чај ми даваа тамо сестрите. По вкусот мислм од хипп беше. Јас не знаев ни дека постои чај за доилкитака да во ремедика барајте чај да ви носат сестрите
Јас си спакував и: Влажни Градник за доење Влошки за гради Вир влошки (иако мислам дека даваат таму) Паломи Маски неколку (не знам дали треба, ама не зафаќаат место) Едит Си земав и шампон, гел за туширање (од ДМ од тие минијатурните), сапун и лосион за тело (премногу сува кожа имам, ме чеша ако не се намачкам нешто)
Fala za komentarot mn i pomogna vo drzavna se poragjav a sega vo cair pa gore dole isto e tuku i toalenta zarem treba da nosam ??? Pa cel kufer i za spavaca sakav da te prasham dali davaat ili da si nosime rezerva ??
А влажни за бебето не треба, барем за во Чаир, не користат влажни, користат мали крпички ги мократ под чешма и така ги бришат бебињата, таква препорака добив и за дома без влажни.
Спаваќа нивна ќе ти дадат, ако ја испрљаш ќе им бараш на болничарките. @SkarletOHara влажни тие сами ми побараа и ги користеа цело време таму. Затоа се вцрви бебето. Дома не користам влажни, за поголемиот понекогаш...
Јас не можев коса да мијам додека бев во болница, имав вртоглавици и страв ми беше да не паднам. Првиот туш со сестра беше, ама коса не се осудив, се осеќав слабо. А си носев од оние хартиите што се ставаат на капакот од шољата, од ДМ купив, за секој случај дека шубе ми беше да седнам
Интересно, јас сум само неколку денови пред тебе , јас носев влажни и прашав рекоа не треба,ми бараа само крема и памперс, кога доаѓаше сестрата во соба да ја пресоблекува малата си носеше мали крпички и си ги мокреше со вода.
Не бе, баш моите ги зема, ми стоеа на масичката и јас ја сецнав дека не се тие за бебето. Кога го земаа кај нив може го бришеле со водичка и крпче, ама кај мене во собата со влажни... Што ги знам зашто така различно постапиле...
Мислам дека градник не носат во болница, цело време си гола под спаваќата, е сега не знам дали гаќи мрежасти даваат за да се држат тие вир влошките или треба ние да си носиме? А влечки за таму даваат или и тоа треба?
Јас се породив вчера на ГАК؛ влечки носи си не даваат, спаваќи даваат без проблем само ќе си побараш؛ Јас си носев мрезести гаќи никој не ми направи проблем само на визита мораш да ги извадиш؛ Носи си пошто си поспастрена и не ти тече од сите страни؛ п؛с влошки вир мораш да носиш и многу се трошат бар ако си спонтано؛ влошки за гради јас носев ама не ги искористив зашто подобро ми беше без прслук за доење
Искрено да се на се 3 саати а имав и епидурал кој ме спаси 2 часа؛ После веќе немс епидурал мора болки кои се мн јаки ама мислсм 15 до 30мин и со две напнувања и слушање на докторот мојата малечка излезе؛ ве огрева сонце и се се заборава؛ Малце подлабока епизиотомија добив и та боли ама даваат кетонал и се издрзува؛ Дај бозе сите набрзо да ја дозивеете оваа убавина
Од мрежастите гаки колку пара носите гледсм во пакетче се по 4 доволно се или да докупам ? И честитки живо и здраво да е