Тоа е друго. Со болки кога одиш да раѓаш нема време. Потоа сите пишуваат да ти честитаат, нема потреба за магазини.
Тоа да, јас дури и се уморив од враќање на толку луѓе. Го тргнав моб и си ја гледав бебла како спие. И одма батериите се полнат
Со првото незнам како издржав со тоа неспиењето. Сега за второто ја земаа првата вечер во 23 и рекоа сабајле во 05 ќе ја донесат. Од возбуда 1 саат ме фати дур заспијам, и 04:30 како навиена се разбудив. Имав време да се истуширам пред да ми ја донесат. И за чудо полна со енергија се осеќав. Љубов што ти прави
Две капчиња Два пара чорапчиња едни како патичиња едни под нив што ќе се 2бодиња 1 пар панталончиња 1блузичка И ќебенцето како плик што се прави
Тамам ти е за излегување. Супер ајде уште да се породиме ама изгледа јас и ти ќе надминеме термин. Мене бар ми кажа докторот дека главчето не е почнато да се спушта сеуште и дека може ќе приседи внатре. Едвај чекам вторник контрола да видам дали почнало да се спушта.
Kaj odis na lekar bebuska moja vekje e so glavata dole plus sega koga bev na lekar vo cetvrtok me gledaa i vaginalno i mi rekoa deka sum 2cm otvorena
Леле супер, ќе биде за скоро сигурно, кога имаш следен преглед? Со главата доле е и моето ама не е почнато да се спушта погоре е од каналот доста. Јас не сум Мк иначе.
Дури четврток сум пак а денес од сабајле имав многу силни болки слични како менструслни па пиев магнезиум да се смират па сум заспала па имав после пак и сега за сега немам ама имав и возбуда зашто другарка кај и да ќе ми се породи оти денес и она слично ко мене па искочи дека е 3цм отворена
Би ти препорачала да не пиеш магнезиум. Мене докторот тука ми рече уште од 36та недела дека не мора да се пие. Ајде со лесно на другаркати ете заедно сте се погодиле.
I kaj mene vikaa rano ti e, kje dojdesh vo ponedelnik, a otidov vo petok sabajleto, polni 40. Nokjta vo petokot mi pukna vodenikot doma, sabotata sabajleto se porodiv. So lesno
Девојки сакам да купам од оние непропустливи гаќи ама не знам ни каде да побарам ни како се викаат?! Ќе може мала помош?
Јас купив вир влошки и купив непропусливи постелки како мушами за на кревет (од Еурофарм), ама би сакала да купам мрежести гаќи бидејки се попрактични со влошките. Тие гаќи ги бараш за бебе или за тебе?
За себе. Ми требаат такви како мушамени гаќи, а не за на кревет. Дали сте некој запознаени за такви гаќи и од каде да купам? После породувањето со првото дете имав многу мака (поплава)
Така нешто. Битно ми е да не направам в кола лом додека си дојдам дома. Мрежести не зашто в болница ќе ми дадат такви. Работата е после болница да ги носам