@ivance.. како тазе породена, павловичева, влажни марамици, и памперс колку носеше, ако може да споделиш?
Земи ги сите за секој случај. Препорака од болница ми дадоа да мењам пелена на секои 3 саати - тоа се 8 пелени дневно, така да со твоето пакување ќе има за 5 дена мининум
10тина ти се доволно. Плус во болница даваат виолета и бекута н како рекламен материјал. За 2-3 дена доволно ти се и овие, а ако притребаат повеќе може во секое време да ти донесат. Посекако секојдневни нарачки ќе правиш, вода, сок, нешто за поткаснување и сл
не менував во болница, лошо ја формулирав реченицата можда... Препораката беше за дома како да постапувам а се надевам и у болница така правеле.
Јас со првото останав една недела во болница. И 3 или 4 пакетчиња мислам дека потрошив. Сега планирам со едно да тргнам. Мало пакување памперс. Па ако треба ќе ми докупат. Земи си ги сите. Инаку сестрите знаат да си позајмат од тебе за друго бебе или доколку снемаш да земат за твоето од други.
А на гак дали тие памперси што ти ќе ги донесеш, баш од нив цело време ќе му ставаат или ги мешаат со на други бебенца? Може глупаво прашање ама еве сите носиме од различни фирми, што знам што ми текна ова. Или во соба пред тебе го пресоблекуваат?
Една малецка павловичева едно пакетче влажни на бекутан и памперс имав средно паковање купено со 43 парчиња и скоро цело ми се потроши и земи си за тебе подлоги за пресоблекување оние како со мушама одоздола за тебе ако крвариш да си ставиш
Јас незнам сега како е, но когa се породив пред 7 години на гак со првото сама му менував пелени и го предоблекував од Прв ден... Сега сменето е нешто?
Епа ќе го земам цело, повеќе не ни мислам да земам, ќе донесат ако треба, нема да се товарам толку Јас прееска земав на бејбилов 10 за 150 денари, има и на бекутан,на виолета...ваљда има на скоро сите фирми
За дома да си знаеш сама и си водиш ред. Во болница не ги 'тинтреа' толку. Во Чаир кога доаѓаа да ги бањаат им менуваа пелена, после со визита цели ги соблекуваат а ич не ми текнува истата дали им ја ставаа или нова. вечерта кога ги зимаа бараа по две пелени, исто незнам колку менувале со оглед едната вечер сама женичка беше со бебињата. На цимерката бебето и се покака, ги викаше да дојдат зашто повиена со тетра целата ако ја соблечеш може нема да ја спастриш после. Па дојдоа после саат два дури. Дома со црвено газе ќе си отидете па после ќе си го средиш дома работава