Зош да не си стајш ? ако имаш време и бебе ако не е плачливо а ти одморена што ке прајш цело време ?! Така бар ке листаш некоја страна
Шо знам, реков да не е глупо. Во тоа летокот од плодност пишува понесете сѐ што вообичаено понесувате со вас на патување. Ќе си земам и книга и крстозбори. Ако ми се смеат, ќе имам барем за што да раскажувам.
Оф топик,ама ова ме потсети на времето кога дежурав... и седиш, дремеш, има-нема пациенти веќе кај 03-04 кога ќе се испразнеше се, ќе си земев да читам....а се фатев за книгата полна амбуланта...ептен лесна нога имаше
Еми супер бар ке си имаш една занимација Ќути мама не се смеј да родиме прво после ке се мислиме што понатака
Аиии мама почна а?? Ајде уште малку. Инаку ако немам искуство ама мислам дека нема смисла да носиш книга, ќе имаш друга окупација, мислам дека нема ни да ти текне на книгата. Ама еве нека кажат мамите со искуство
Немаш потреба зависи каде се пораѓаш, на ГАК за ден ипол ме пуштија, прв ден сакаш да спиеш да одмараш и бебе да видиш, втор ден ти го носат, цел ден е со тебе, пробуваш да цицате, пресоблакаш, се тушираш по 100 пати, се те боли и трет ден во 9 дома
За бебе, пелени и влажни, јас носев павловичева ама не бараат, имаат. За тебе пешкири обавезно, еден голем и еден за лице, папучи, влошки вир, прибор за лична хигиена, полнач за тел, тоалет, влажни
Па влегов во 9ти и да, почнав. Малку еуфорија, малку паника... Маж ми го гледа списокот и за глава се фати. Реакцијата му беше 'на болница ќе носиш укрштене речи? Ах, шо ти прат хормоните' Ќе го земам тоа водичот за мајки, барем стручна литература да читам. Памтам сѐ и едвај чекам 'да ме замараш'.
Зошто да е глупаво,напротив ке ти минува времето. И онака бебињата спијат само додека сте во болница. Јас за првото кога се порајѓав носев. Не е ништо поразлично од мобилен во рака
Павловичева, пелени и влажни што се за бебе, ги давам таму или стојат кај мене? Прашувам да знам колкави да купам, ако се кај мене можам голема павловичева па да ди ја носам дома (пошо веќе ја имам) или да земам мала? Пелени пакетче едно доста е, така?
Јас носев и тоа и тоа, ама ништо не искористив. Пола од времето враќав на честитки на мобилен, или муабетев со блиските на камера (пошо немаше посети), а другата пола од времето се изнагледав филмчиња. Па како и ми се погоди сама во соба, ко на одмор да бев. Баш убави денови ми беа тие во болница
Кај тебе стојат, доаѓаат и земаат по еден памперс. Или па тука пред тебе го бањаат и пресоблакаат бебето,така да се си е кај тебе.
Женски каде можам да купам мрежести гаќички за после пораѓај? Ама за повеќе употреби,не од тие за една употреба? Планирам во Санте да се пораѓам ми имаат кажувано освен за лична хигиена ништо не треба да се носи, ама сакам да си ги имам и јас.
Дали мора да се носи крвната група за тие што се пораѓале во Чаир? Ја изгубив мојата ме мрзи да вадам нова
Ако немаш ке те боцнат, без крвна група не бива. Ако проверуваш д димери и времиња и тоа нека ти проверат. Без документ од трансфузиологија или крводарителски картон не признаваат.