Здраво девојки ☺️ Бидејќи сум нова на форумов би сакала да Ве прашам за ваше искуство (затоа што не видов детални одговори претходно) што се е потребно за во Санте Плус за пораѓај од облека и документи?
Majki da mi kaze nekoja od vas shto treba da spakovam za vo bolnica i potrebni dokumenti? Ohrid ke se poragjam inace.
Јас не носев ништо, ништо не ми ни побараја грешка: јас носев ама тие ништо не ми побараја, ни ливчето за крвна група, само усно ме прашаа
Здраво женски, нова сум на форумов па би сакала да ве прашам каде можам да најдам од мрежастите гаќички за после пораѓај? Во зегин и еурофарм нема..
Ај уште едно прашање (можеби смешно, меѓутоа прв пораѓај ми е и не знам како идат работите). До тие што се породиле на ГАК - пред пораѓај и за самиот пораѓај што правите со мобилниот телефон? Дозволен е со вас во родилна сала или мажот после пораѓај со торбицата ви го носи?
Јас пред 7 год со првото со мене беше телефонот цело време и на пораѓај на бокс. Сега незнам како е нека кажат сега што се пораѓале и мене ме интересира
dali imate nekoja informacija za izvodot na rodeni za bebeto, znam deka mozese i vo bolnica da se zeme, ama dali e uste taka i sto dokumenti trebaat?
Пред година ипол се породив, една ќеса имав со работи потребни за во родилна. Кога тргнав на бокс сестрата ми рече да си ја земам ќесата. После пораѓај лежиш не смееш да мрднеш, па чекав некој да помине да ми го подаде тел,дека висок е боксот. Па за беља беше празен,па пак после моли ги да ми подадат полнач...
Пред две години можеше да го носиш телефонот цело време со тебе,додека бев на бокс стоеше до мене после пораѓај дозволено е веднаш да се јавиш.
Здраво женски јас сум нова на форумот па би сакала да Ве прашам за ваше искуство што се е потребно за во болница Плодност за пораѓај од облека и документи? Ви благодарам однапред
Ме интересира истово за Чаир. И ако може некој да ми каже што пжус да земам за во болница за мене. Имам спаваќа, влечки, влажни, влошки мрежасти, лична хигиена, четка, паста, сапун, пешкир, дездоранс. Што друго?
Ако пример си за на патолошка, ти го даваат телефонот, ако си за во родилна одма, не ти даваат мобилен, во родилна не даваат мобилен, останува со работите па после ти го носи болничарката, за мн кратко време откако ќе те донесат во соба, таму одиш само во спаваќа и влечки, ништо друго на тебе, скроз гола. Во родилна нема ни да помислиш на телефонот. Можеш една тетра пелена да си земеш, чешел, тоалетна, јас си носев и бикче, и туфери за гради, овие две работи можеш ама и не мораш, и крема си носев и супер ми дојде, зошто рацете ми беа суви и ми се лупеа. За бебето пелени, влажни, и крема. Гледај да ти обезбедат јадење и вода на време, тоа најмногу ќе ти треба.
Некој што се има породено скоро на ГАК да ми каже што да спакувам за во болница? Термин ми е за 3 недели. Благодарам однапред