Женски сега брзо породени во чаир, вие ми требате... Сакам да прашам дали дозволуваат освен мрежести гаќички, обични памучни?? Секако за визита ќе се тргаат, но онака дали даваат? И дали си спакувате од дома шампони, купки такви работи???
Здраво мамички, нова сум на форумов. Ме интересира што понесовте за пораѓање во болницата во Штип? И колку пелени за бебчо би ми биле потребни. Фала многу
Здраво на сите. Кажете ми за испуштање од болница (последна недела од јули ми е термин) дали е ок во комплетче на кратки да го облечам бебчето и покриено со тенка тетра или кебенце или сепак е многу мало и препорачувате нешто на долги да биде облечено.
Едно мало паковање, пелени, околу 20. Ако се пораѓаш прородно за 3 дена ќе ти стасаат, тие со царски седат 5 дена и ќе треба повеќе памперси. Влажни и купка за бебето исто така ќе ти треба. За тебе влечки, пижами или спавача со отвор кај градите, неколку пара гаќи, крпа/пешкир, влошки со мрежичка 2 пакетки, најверојатно ќе ти треба и антибиотски спреј Виоплекс, прибор за лична хигиена, полнач за мобилен. Можеш да си земеш и кока кола и нешто благо за јадење кога ќе се пораѓаш,не прават проблем.
На пеколов доволно е комплетче по кратки. Со првото се породив Јуни веше пекол во болница дури ни рекоа и по памперс да биде по дома. Бебињата немаат сеуште развиено терморегулација и не треба да се преоблекуваат зошто буквално може да се прегреат.
Moze da prasam za taze porodenite vo gak sto nosevte na poragjaj i okolu alistata na bebenceto posto e leten period dali za iznesuvanje vi bea po dugacki ili po kratki se custvuvam kako izguben germanec a za 10 dena mi e termin za poragjaj ako ne i porano
И јас сум макс за 10 дена на пораѓај, во кратки ќе го земам здравје, маичка и куси панталончиња, греота е на 40 степени да се мачи во долги ракaви.
Јас му земав по долги од страв да не му е ладно а сега се мислам да купам нешто и по кратки па ќе видам.. на два памети сум
Каде ќе се породуваш? Мислам дека ќе му е жешко... а и гледам баш вчера две бебиња изнесоа од гак, во транспортер, рачунај и тој го грее на грбот, како во исцело облечени, ама по куси.. Како сакаш, јас цркнав од жешко месец уназад..а и ако сетам дека му е ладно, секако памучно ќебенце и готово
Мене ми е термин 10 август и сега се мислам со што би го изнесла од болница...а многу е жешко . Дали е нормално по кратки ракави ..незнам
Мене ми е термин 9 август, јас мислам нема да терам до тогаш , ама како и да е му спремив и на долги и на кратки, ќе му ги земам и двете па во моментот како е времето така ќе го облечам
Јас не би мачела бебе во долги во лето. Моето го изнесов пред 2 год во крарки, пекол беше, плус дома климатизирано. Сестрата од болница ми рече, е браво мајка што е по кратки, пекол е.
Здраво на сите. Ако има некоја скоро породена на ГАК да сподели искуство. Дали е потрено да се носи облека од дома за бебето? Знам треба влажни, памперс и павловичева плус работите за мене. Ме интересира дали ги облекуваат од таму или се носи од дома облека
Може веќе си породена но еве да ти одговорам, јас носев во торба никој не ти ни проверува дали носиш кога нема визита ама не ги искористив. Кога има визита не треба да имаш
Zdravo , sakam da ve prasam vam taze porodenite vo Remedika, sto imavte se vo torbica , odnosno sto se nosevte za sebe i za bebe vo bolnica ?
Минатата недела беше пекол, мене мие жал да во варам во долги. Оваа недела е посвежо може да се комбинира доле долги горе кратки.
А дали дозволуваат на Гак да носиме наши спаваќи и наши алишта за бебето? И дали треба шишенце и цуцла да носиме ?
I jas zdravje na GAK kje se porodam, kako sto slusnav dozvoleno e nasi spavaci da nosime ama za bebeto kje ni donesat nadoknadno koga kje ne pustat