1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да се спакува за во болница?

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 27 август 2012.

1. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.650
    Допаѓања:
    18.252
    Не им даваат нивно.

2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    18.262
    На гак не.
    Во другите градови,мислам Велес имам прочитано дека им барале.

3. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Баш ми е мило. Да ви е жив и здрав, голем да расте баткото :*.

На BezglasnaBukva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Emiii90

Emiii90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Zdravo na site Ke moze li nekoj da mi pise dali pelenite za bebeto, vloskite za vas gi nosevte uste od odma ili posle poragjajot vi gi donesoa? I kolku peleni se dovolni da se odnesat? I uste dali spavaci se dozvoleni svoi da se nosat? Na Gak ke se poragjam.

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    18.262
    Влошки понеси си кога ќе одиш на пораѓај,ќе ти требаат.
    А пелените откако се породив ми донесе торба за бебето мм. Носев околу 15 пелени,а дадоа нешто и промотивен материјал Бекутан,памперс (на гак)
    За спавачи нема да имаш проблем даваат често,можеш и да си побараш. Јас не носев,така да не знам дали прават проблем.

6. Emiii90

Emiii90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Fala ti na odgovorot :)

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Скоро породена мајка во Чаир, да ми каже што се реално е потребно да се носи за мајка и бебе? Што заборавила а и притребало?
    Дали прават тест за ковид таму или треба да носам претходно направен?

На GFlower му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GFlower

GFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    240
    Се токмев истото прашање да го поставам
    Сум заборавила од пред 4 години

9. GFlower

GFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    240
    Да не се породи веќе ти?
    Ги исчитав претходниве коментари и спакував:
    Мала и голема крпа
    Влажни марамици
    Испеглани 2 тетри
    Влошки 3 пакетчиња (не најдов такви мрежести гаќи ако добијат во дм ќе земам)
    Крем бебешки
    Пелени
    Спавача
    Полнач
    Маски
    Сапун, паста, четка и слично прибор за хигиена

Па ваљда тоа е тоа

На tina2018 и Santaa им се допаѓа ова.
  10. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Ти благодарам :) горе доле тоа е тоа и јас што набавив. Уште не сум, бројам ситно :) ама сакав да се спремам да си е се подготвено

На GFlower му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Јас спремив 1 ранче за предродилна и 1 торбица за во соба.
    Ранче: влошки вир 1, микроклизми, мајчина и здравствена книшка, папучи, спавача, влажни мало пакетче, 2 памперс, павловичева, лабело, мало пешкирче.
    Торбица: спавача, пижами, влошки вир 3 паковки, 1мала паковка памперси, влажни за бебе, тоалетна, 1 пешкир голем, 1 пешкир за лице, 3 мали пешкири, гумени влечки, пенливо сретство за бебе, сапунче дове и 1 сапунче за раната, четка и паста, чешел, крем за лице, стик, гаки 2, тетра пелени 2, полнач.
    Се надевам не влечкам некои непотребни работи?

Се надевам не

На Mucika и tina2018 им се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    18.262
    Каде ќе се пораѓаш?
    Можам да ти кажам од искуство од ГАК
    Зошто ти се пелени и павловичева за предродилна?
    Пешкирче и поголемко земи, ќе се замиваш ако имаш потреба па ќе треба да се бришеш, влошки стави си 2 пакувања, тоалет,спавача немаш потреба ќе ти дадат. Додади и полнач и вода шишенца мали.
    Во торбицата за во соба ти се доволни 15-20 памперси, крема и влажни за бебето, пешкири некако многу си испланирала, 2 дена ќе бидеш во болница ,нема да ги употребиш:D
    Бебињата не ги бањаат,не ти треба козметика, можеш некое гелче за тебе. Не знам на каква рана мислиш,но рана од епизиотомија се мие само со вода. Гаќи велат дека не смееш да носиш,јас имав два пара ,облеков еднаш и ми беше неудобно па ги соблеков. Во торбата за во соба стави си некое крекерче,бисквитче да имаш што да каснеш. Дека храната не е баш за пофалба ако одиш на ГАК :)

На tina2018 и Larahappy им се допаѓа ова.
  13. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Не мила во битолската Болница ќе се пораѓам. Пелени зедов само 2 парчиња за во предродилна за кога ќе се роди бебето да му стават а павловичевата незнам ја ставив во ранецот. Пешкири ќе намалам дефинитивно. Се спремам за природен пораѓај меѓитоа кој знае ако се искомплицира можеби и на царски да завршам. Спавачи во бт болница треба да се носат сопствени мислам.

Последна измена: 15 октомври 2021
    На Kate Rina 93 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    13.194
    @Sofi.ja
    Јас па си ги износив гаќите. Носев 4 пара од тие мрежестите и 3 пара памучни, не ми стигнаа оти се правев лом од крварењето. Не ми беше удобно да се движам, ми паѓаа, ми се изместуваа влошките ако бев без гаќи. Само за на визита ги тргав.
    @Karmina1989 пелени мислам дека не ти требаат за предродилна. Јас бев царски, за после пораѓај ми побараа само влошки и марамици. Таму искористив 4 пакетки влошки, ама останав 5 дена после пораѓај. Сапунчиња не носев, непрактични ми беа. Наместо тоа во мало шишенце си ставив гел за туширање и со тоа миев се`. Носев и чаша, и лажичка. Бев доста обезбедена со храна и течности, овошни јогурти, пудинг, бејк ролс, бисквити. Во врска со течностите, ми донасаа уште бидејќи не ми стигнаа, поради анестезијата морав многу да пијам.

На Sofi.ja, Karmina1989 и tina2018 им се допаѓа ова.
  15. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    769
    Охооо ептен долг список, но можеби во Битола е поразлично.
    Јас со првото кога се пораѓав во чаир спремив голема торбица и ранче, имав понесено како тебе многу работи. Но сега со второто ќе одам со еден ранец:
    -пешкир, сапун, малку шампон за секој случај (првиот пат не миев коса таму, само се миев на раната, башка вртоглавици имав само си лежев), тоалетна, вир улошки, влажни марамици посебни за мене посебни за бебе, кремче за бебе, пелени околу 10 ставив ама не верувам дека ќе ми требаат сите, и за секој случај 2 тетра(иако првиот пат не ми побараа),полнач,ако не заборавам ќе понесам сок од јаболко или вода и некоја грицка.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    217
    Има ли мајка неоднамна породена во Охрид? Сакам да ме упати што се е потребно за мене и бебе за во болница. Второ ми е, но со првото Скопје се породив и незнам дали е исто. Инаку ќе бидам царски, дали треба да се носат чепови за прочистување или ставаат клизма? Колку дена ве задржаа и дали ви го остааваа бебето со вас? Има ли апартмани и дали е дозволена посета со оглед на ситуацијава? Ако има некоја мајка ќе ја замолам детално да ми сподели.
    Благодарам однапред :)

17. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Дали за во Чаир треба да се носи чепче за прочистување или таму даваат?

18. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    217
    Таму те прочистуваат со клизма, не треба ништо да носиш ;)

На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    4.438
    Во поглед на бебето можам само да ти кажам индиректно од гледање, бидејќи моето имаше инфекција и беше преместено во Скопје…знам дека неколку пати доаѓаа сестрите земаа пелени друго не видов да им побараа на мајките

За прочистување ништо не ти треба таму ќе ти стават клизма.

Јас носев многу работи а ништо искрено не искористив, во дел дека бев малку и во депресија заради бебето па дури од кога ме префрлија во соба собрав сили да се измијам…Значи дезодоранс, четка и паста, чешел, тоалетна, влажни и вир влошки…само тоа искористив…и носев крпа за лице, крпа за тело и крпа за интимен дел, таа за тело не ја искористив немав никаква сила за туширање, само долу се миев…носев и гел за туширање ама не го искористив

Апартмани мислам има два ама незнам како оди процедурата за нив…посети никако, пред врата ти носат нешто ако ти треба и ако се погоди асолна сестра ќе те пушти сама да одиш да си го земиш ако не ќе ти го донесат до соба

Ако нешто друго те интересира пиши ми слободно

На Scorpion91 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Благодарам :) а бараат ли негативен пцр тест пред пораѓај? Може ли со брзите тестови? Или таму прават се. Се заборавам да прашам таму кога сум