Мајка ми анправи некој нејзин специјалитет: во земјена тава, пилешко месо од цела кокошка-одвоено, сецкан компир, кромид, печурки, одозгора рендан кашкавал. Домашна супа, салата трупки и бело винце
Традиционаллниот саботен ручек: супа, пастрмка и печени копмири со салата од марула. За десерт мус од чоколадо којшто патем речено воопшто не ми се погоди. Среќа што има еклери како бек-ап варијатна, па шеќерот ќе ми биде на завидно ниво
Рејнбоу, каква си ти то домачица а? Научи кајганче бар да правиш де, може ќе се изненадиш себеси со некој скриен талент, од кај знаеш Иако, јас треба денес да си поќутам, фаст фудот ме спаси - екстра голем хамбургер со помфрит и со екстра кечап Ама утре ќе готвам лазањи со црвено винце и ќе правам еклери
Јас ако земам да готвам нешто се знае што ќе биде, макарони А вака сама кога сум ме мрзи било што да правам, па можам и ништо да не јадам, а он само ме кара сиромашкиот. Некогаш ако е втора смена, ќе ми зготви ручече колку гладна да не бидам Ех, што да правам кога ја мразам кујната. Тоа е.