во план ми е пире од компири и некој морков (со масло и растителен маргарин) ама не знам што уште со пирето некој предлог? посно да е
ke si zemesh boranija, asparagus, zrna od pcenka i morkovite...i ke gi svarish malce vo solena voda 5 min pa poslem toa ke gi izcedish i na tava na ogin so masloto ke gi proprzish 5 min da ostanat so ista boja...i garniraj si so pireto...bon apetit [mod-kirilica:27nj77gj][/mod-kirilica:27nj77gj]
потпечени макарони во релна за нас, а за маж ми шпагети со сос (томатело, печурки, кромид, морков, оригано и др. зачини-посно
Лосос на скара со сос од лимон, сенф, мед и копар. Варени компири со рузмарин. Зелена салата. Што би рекол другар ми, давајте Спојлер кондом, јас си потсвр*ив
Ќе препишам од Пирамитката И кај мене денес лосос на мени... И кај мене со гарнир варен компир, ама со магдонос и свежо лукче и печурчиња... И голема салата... Амори Пирамитко се погодивме денес...
Добро Енца и Пирамитке кадееее побогу најдовте лосос? Очајно барам цел месец никаде нема, дури и до метро бев, ништооооо (зборам за замрзнат, не свеж лосос) Инаку јас ќе јадам мисиркини медалјони со тартар сос и некоја салатичка
^^^ Мимс срцко, имаш во веро....во ова во Тафталиџе, за другите незнам, ваљда во поголемите има.... Јас денес земав свежи филети од лосос во верово, имаат и некоја промоција викендов околу 600 е кило, има и замрзнати, а дома имам замрзнати парчиња лосос, во рибарницата на зелен пазар купив цел, и ми го исекоа на кременадли, шо убаво....вади, печи
руска салата со јогурт..можеби е многу калорична ама таа ми спаќа во јадења ,, на брзанка ,, и бидејќи немав време морав тоа . инаку не ја практикувам често и наместо мајонез ставам павлака