Денес ке одам кај свекрва ми неа ќе ја јадам Се шалам. Што ќе ми зготви тоа. Не пребирам многу. Битно јас нема да се варам над шпоретот денеска.
Копанчиња во сос, по мое. Значи предосадни се копаните со ориз, па еве ви еден интересен и лесен рецепт. 1. Го подмачкувате тавчето за печење со малку масло. 2. Копаните ги зачинувате по желба (сол, вегета, бибер, црвен пипер). 3. Помеѓу нив ставете крупно исечкан кромид (јас ставив 2 средна големина). 4. Помешајте малку сецкано лукче во подлабок сад, со малку бело вино, голема лажица сенф и масло. Прелијте го секое копанче со оваа смеса. 5. Исечкајте многу свеж магоднос врз сето ова. Печете во загреана рерна на 250 степени под капак 45 минути и уште дополнителни 15 минути без капак, да бидат крцкави. Vuala, сум ви сликнала и пред и потоа. Кромидот ќе се стопи од печење, и поради сите мирудии, на дното ќе се направи сос, прсти да излижеш. Се надевам среќни ќе ми бидат дечињата.
Leka...preporaclivo bilo da se jade 2 pati nedelo oti bila mnogu hranliva.I licno malce istrazuvav zam nea,gi sodrzi site vitamini od grupata B,baska sodrzi i mn.minerali.
Филети од риба и компир-салата. Не многу омилено, ама денес петочки се пости, така да ќе морам да се задоволам со ова.
Кога маж ми не е дома за ручек со син ми си спремаме тестенини (маж ми не ги признава за ручек). За денес - макарони со свежи шампињони исецкани на ливчиња па запржени со лукче, магдонос и многу маслиново масло Еве ги