Аааа денес после толку постење, гурмански се најадов. Традиционално, печено јагнешко и јагнешка чорба ( ама чорба не јадев ) печени компирчиња, салата марула и зелка со краставички, на крај си пиев убаво винце и јадев торта.
Не се ни сомневам за баба ти, они уживаат во тоа јас не јадам чорба, а ни јагнешкото не го милувам многу, многу, ама ајде денес само и дури другата година
Јагнешко не јадев до пред некоја година, ама еднаш мајка ми ме зафркна, го испекла со пиво(оттогаш стандардно така) не ми мирисаше, пробав, и ме бендиса, кревко беше, соленко, вкусно, сега јадам. Ама стварно незнам на непробано ккао можев да речам дека не јадам. А чорба, не обожавам никакква, само супа од подравка, домашна освен пилешка не сакам. Чорбата е за стари, кој јади, браво
јас денес имам ручек кај баба...и пак ќе ме тера да јадам ориз,компири и леб заедно :? и ќе ми ја наполни чинијата со се и сешто и ќе ме тера да ја испразнам....+ нејзината омилена реплика јади бабе глеј какво си коски и кожа :roll:
Денеска кај баба и јас на ручек печени компири,салата од марула моите а јас краставица ,сок од портокал и месо,ама месо скроз малце
Сите кај баба Јас ги пуштив моите, не отидов. Ама ќе каснам од јагненцето, ќе ми донесат, цело печнато во фурна, посебна прилика, мхмх...Така да си го чекам ручекот сеуште
Моментално јадам печени компири, виршли, одозгора кечап и салата од марула Салатава на сите ни е хит А, за после благо - кроасан со јаболка и цимет
Денес веќе не е денес Прееска ручав компир манџа со печурки место месо, и замислете - ми се допадна Утре сакам да си пржам стекчиња со тартар сос и пире прилог, ама ќе видиме колку ќе ме фати мрза