Мене ручекот ми е скоро вечера. Само што направив млади компирчиња со свежи пилешки копанчиња потпечени во рерна и салата од краставица со павлака и младо лукче И бело ладно Сковин винце .
Без капка масло, се печено на хартија! - млад компир -брокула - морков - плескавици од тиквица Во комбинација со бело сосче од павлака, краставица и зачини; зелка салата со лимон; лентички благи,зелени, свежи пиперки. Наизменично ќе си комбинирам од се, едвај чекам lunch time!
Денес подготвив едно традиционално јадење кое се подготвувало уште од времето кога Македонија била дел од Османлиското царство а тоа се подгорвува вака. Се варат цели компирите, се става и 2-3 сушена пиперка со нив да се свари. Кога ќе се сварат се лупат и се толчат со толчник и компирите и пиперките потоа се додава врела вода за да се добие кашаста смеса потоа се посипува со малку врел зејтин отприлика 1но мало филџанче, и се додава неколку чешниња лук. Ова јадење не само што е вкусно туку е и многу здраво.