Денес за ручек што дал госпо, што би рекле прилепчани. Шала на страна, денес за ручек имам пржено свинско место со компири, салата...
Кришка со маргарин и патлиџан. Тоа ми е и доручек и ручек и вечера. Вчера се нагоштевав. Денес..доста е. Балансираме.
Денес за ручек имам гравче, само што го запржив. Салата од марула со свежо лукче и сето тоа домашно лично мое производство. Нашиве домашни јадења никогаш не би ги менувала за никаква италијанска, кинеска или било каква странска кујна. Постои некоја отпорност на младиве кон домашнаа кујна на пример гравот, кога ќе им спомнеш грав превртуваат очи, демек гравот стварал гасови бла, бла.. Гравот ствара гасови но е благодет за организмт, за разлика од пицата или гамбургерот кои се омилени јадења на млдите а не само што го уништуваат стомакот туку целиот организам. Јас обожаван да готвам домашни и не само да готвам туку и да ги јадам со сласт. Зошто велам дека нашата кујна е најдобра за нашиот организам? Затоа што нашиот организам со векуви наназад се адаптирал на таа исхрана и затоа та најмногу му годи.