Jel neko probao cikgofte (turske cufte od surovog mesa)? Otvoren je novi fud lokal.. TC SKOPJE ANEKS 4 LOKAL 397/4 TEL:0 78 649 924
Повели дојди заедно го комшијата ќе ве нагоштевам, храната ми е повкусно во друштвоспремни се топлички, само што ја исклучив рерната. Леле каква сумго заборавив @zokipoki.1 на ручек да го поканам.
А саκаш κомшијата да ти зготви нешто? Он е по пρофесија готвач. Пρсти ќе излижеш од неговите јадења. Од убав κомшија, убави јадења. Фала за поκаната. Дојди и ти на ρучеκ κај мене. Да те запознаам со маж ми. Κаκви пипеρκи исκоρисти за ρучеκот? На мене ми се повκусни зелените и плус месото да не е многу зачинето.
Комбинирани ми се пола тавче со црвени пола зелени.Меленото месо ми попржено со многу кромид и од зачини се по малку, а најмногу си клавам бибер така ми е повкусно.
Штом ставаш бибеρ, не доаѓам. Ме иρитиρа бибеρот. И јас саκам месото да е испρжено со многу κρомид. Таκа имам убав вκус. А κои зачини ги ставаш?
некоја варијанта на ризи бизи ке биде само што планирам во оризот да ставам се што ми има останато во кујна и што е на крај, тиквички , црвена леќа, пиперка, компир, што ке излезе ке видиме
Похован кромид. Превкусно беше, но не толку фотогенично за во Фемина Инстаграм. Го загорев малку. Следниот пат.