според мене животот е судбина дадена од господ што мора да ја преживееме таква каква што е .нешто што мора да го живееме така како што ни е пишано и ништо неможеме да смениме само да го живееме
Животот не може да се дефинира баш најточно, но јас би го дефинирала како ДАДЕНО ВРЕМЕ ВО КОЕ ТРЕБА ДА ЈА ЖИВЕЕМЕ И ДА НИ ОСТАНЕ ВО МЕМОРИЈАТА СЕКОЈА МИНУТА
Она што е за нас неразбирливо навистина постои. Зад тајните на природата останува нешто суптилно, недопирливо и необјасниво. Почитувањето на силата која е над сето она што можеме да го разбереме е моја религија. - Алберт Ајнштајн За мене тоа е животот. Нешто кое не го разбирам, а сепак функционира. Хаос од испреплетени мрежи, врски кои иако невидливи наоѓаат начин да се поврзат меѓусебно.
зивотот е борба и вечна срека бори се мила, поттури плеки истрајна биди , надез не губи постои срце кое само тебе те љуби
Јас ќе цитирам едени стихови од Лорка кои многу ми се допаѓаат ,,Тешко је живети кад те нико неволи, тешко је умрети кад те ништа неболи, ах тешко је тешко бол љубави крити у срцу плакати, а насмеан бити,, или ,, Живот је бура на ком бура влада ко незна да плива тај мора да страда,, Ако има проблем некој со српски нека пише слободно ќе преведам!
Тешко е да се дефинира, што точно е животот. Но едно е јасно-мора да живееме, секоја секунда од животот да ја искористиме најдобро што можеме, да се бориме за остварување на своите цели и да не потклекнуваме, да не го трошиме времето на бесмислени работи. Животот е еден, тој е подарок и треба да живееме и да се бориме.
Животот е курва, кучка си поигрува со нас на секаков начин, некои уживаат во него со полна брзина додека некои никако да ја дочекаат својата среќа. Животот е тест кој прво ни ги дава задачите, а потоа лекциите! Во животот постои нешто како бумеранг (карма) која постојано ни наплатува за нашите свесно или несвесно направени грешки.
И заборавив да допишам.. Животот не може да се дефинира,не е еден ист на сите..На некој потежок на некој помалку тежок,а некои се прашуваат зошто се родиле..Животот е..Јас сум уште мала животот е пред мене..што знам јас што е живот
Па тоа ти е усвари батка, као неки зачарани круг, мислам... Доста тупење, егзистенција на биолошки активна материја. Која се менува. Бидејќи прв закон на физика -се во природата е динамично, променливо.
Претстава без шанса за реприза. Ред солзи, ред смеа, ред тага, ред мрсули. Борба. Предизвик. Страст. Животот е всушност Љубов.
Животот е војна во која ако се откажеш на сред пат губиш засекогаш! Животот е лоша курва и дрога од која нема спас!