Што за вас претставува совршен маж?

Дискусија во 'Сингл' започната од blueeparadise, 25 ноември 2011.

1. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Прво и основно да ме почитува,да биде добар татко и сопруг, приземен, да има смисла за хумор, да знае нешто сам да зготви,да биде романтичен и малку зачинет со идиотизам :lol: и така натаму...вакви карактеристики за совршен маж може до утре да набројувам.

Но едно од најбитните работи ми е:
    да знае да исчука орев ( не од долу да мава по оревчињата);
    да умее да набере печурки а не отровни да донесе дома;
    да умее да реже, копа,прска....

Здравје кога ќе ми дојде ред за одбирање маж ќе го носам кај дедо на тестирање.Дедо ќе го носи во планина и ќе виде се што знае.Ако добро ги владее овие работи ќе биде човек од него, така вели дедо :D Па и кога би ги поседувал карактеристиките што ги набројав горе добивам совршен маж мада не верувам дека ќе најдам таков :D

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zanana

zanana Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    58
    Сега повторно го гледав Сексот и градот, на ФоксЛајв го даваа, нели...И колку и да го форсираат Мр.Биг за идеален, сепак Стив од Миранда ми е Тој! Не зборувам за физчки изгед, ама баш барам некој таков, да знае да почитува девојката да биде независна и во врска, а сепак при мали падови да биде силна потпора (и да не и префрла околу тоа).И сакам такви детињасти типови, Евергрини :D Барам некој со кој ќе бидеме и деца заедно, и возрасни заедно, кога треба! И ќе го најдам! :)

И нормално, домашно ВАСПИТАЊЕ е клучно! Не ми е јасно како се ожениле момци кои на улица си чепкаат во носот?! :)

3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Да е згоден, паметен, високо образован, да знае да готви и да е посветен љубовник :)

4. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    Згоден,плоден и неопходен. :rofl: :rofl: :rofl:

Оној што ќе ме сака и ќе го сакам. Критериуми некои цврсти немам, а тие што ги имам се лесно приспособливи. Тоа што ме привлекува е насмевката, а доколку интелектуално ме заинтересира, му паднав в тавче. :$ Не можам да набројам, да биде ваков,ваков и ваков и би бил совршен, зашто јас сум далеку од совршена и мразам совршенство, досадно е. Да ми се вклопи во мојот карактер, ваљда.... Тоа ќе да е... :)

П.С Само едно има што не го сакам, а тоа е педантерија, ама она опсесивна. Имам таков другар, едно време работевме заедно и ми се идеше да го задавам. Синки ако не ја мрдни прашинката на левото ќоше од масата, светот ќе пропадни. :^)

5. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Оној кој ќе направи да се чувствувам како совршената жена. ;)

На EuRo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847

:D :D

На maci95 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    Да ме сака, почитува, да ме смее, да има мозок, вреден, да ми се допаѓа како изгледа и да е добра личност пред се'.

8. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    120
    сопругот :l: изгледот ми е битен 40 % карактерот 10000000%,да ме разбира,да ми помага,да...дааа....се што прави мојот сопруг :l:
    ( ни тој не е најсовршениот принц на бел коњ,но многу си го сакам :* )

9. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Јес да не постои, ама ако ја пуштиме фантазијата да работи ќе го добиеме...
    -Да ме сака
    -Да ме почитува
    -Да не ме изневерува
    -Да изгледа убаво
    -Да е негуван
    -Да има мала појма од мода
    -Да не јаде манџи или ако ги јаде да знае да си ги зготви
    -Да знае да си испере и испегла, не да чека се на мене
    -Да има работно место со солидна плата (и малку повеќе од солидна)
    -Да знае да ме разбере
    -Да ми биде:
    пријател
    љубовник
    чувар
    слуга
    шеф
    потчинет
    возач
    слушател
    советник
    кувар
    -Да има разбирање за моите проблеми
    -Да биде посакуван од многу жени, ама да го имам само јас
    -Да има добра кола
    -Да има по некое станче низ светов

И немој сте рекле многу барам, па ако е совршен нека е совршен... :D

10. Olgica80

Olgica80 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    За мене, јас сакам мажот кој ќе ми биде сопруг секогаш да биде до мене во добро и лошо. Да ме сака и почитува повеќе дури и од самата себе си. Да биде верен, работлив, добар, не сакам мажи силеџии, насилници, мачо типови. А иделаен маж мислам дека не постои и ние женските имаме недостатоци. Ако некој ме почитува и јас него ќе го почитувам. Ама, за жал во ова денешно време тешко да се најде маж, а да не ме излаже. Сепак, верувам дека машките не се такви дека има и добри. Мора да се има надеж. Поздрав.

На TheIdealMe му/ѝ се допаѓа ова.
  11. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    Да е убав, висок, паметен, да ме сака, да е романтичен, да има по некое станче тук таму, финансиската ситуација да е под контрола, убава количка ... тоа е тоа а најважно е тие 8 личности да не се знаат меѓу себе :D шала на страна али тоа е тоа што е потребно :D

12. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Шеф и слуга истовремено не бива а ако многу го бркаат некоја и ќе го фати, биди спремна стално да го имаш на око :D

Таков каков што сакаш нема да најдеш :D

На Мистер_89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    ^^ ИксМен, битно е поголем дел да се исполнливи, за остатокот ќе се погрижиме по пронаоѓањето...

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Да биде чувствителен! Нека се удара во гради пред други, пред мене го сакам таков каков шо е. Не верувам дека ќе љубам некој плиток и скапан. пу пу да не се заречам...

Паметен и начитан. Да можам со него да разговорам за други теми освен за нашата врска и стварите околу неа. Да слуша добра музика ми е битно, како и да биде гурман. Човек кој ја сака храната го сака животот!

Искрен и добар. Не сакам некои психолошки тортури и да се гонеме.

И да има цврста рака за да може да ме партале у кревето 8)

15. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Плукнат јас со пенис меѓу нозе нормално :P , му нудам веднаш брак, ако треба и на колена :D .

Совршен маж е оној со кој совршено ќе се кликнеме и клакнеме на мнооогу начини, со сите меѓусебни несовршености :geek: .

На Neytiri, zhap4e, BoaVista и 3 други им се допаѓа ова.
  16. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ако е иста ко мене бегам на 100 километра само да не ја сретнам :D. Моја копија во женски облик па тоа има искри да летаат нон стоп, ќе се утепаме и плус две риби у врска загарантиран крах на сите полиња :D.

На Мистер_89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Justinna

Justinna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    29
    Да е добар пријател и добар љубовник. Маж кој знај да ме почитува, да има амбици и цел во животот. Маж со карактер. Маж кој знае да ме насмее, расположи и кога ми е најмповеќе потребен да е покрај мене :)

18. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Средно висок и со убаво тело.Под убаво тело подразбирам и слаб,и малку по мускулест но не многу развиен.За очи не ми е многу важно дали ќе има зелени,сини или кафени но најмногу сакам зелени :inlove: .Сакам машки со кафени и црни коси.Ретко некој со плава да ми се бендиса.

За карактер сакам да е паметен а не да се прави паметен што е сосема друга работа.Да е шармантен а не само да има празна убавина.Малку романтичен но само пред мене :) .
    Самобеднисани суштества кои се прават големи фраери не сакам.Но сепак да има самодоверба и да си ги знае калитетите.

Во принцип не постои совршено машко,убавината е во несовршеноста ;) .

19. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Сакам да е висок и да има темен тен, бејби фејс, пред се спортист со едни добри стомачни (да не пуши и да ми зборува 24/7 зошто многу пушам за да ме фати инат да ги откажам). Сакам да е опуштен тип, шеговит, секогаш насмеан и најважно да има добар карактер, за да има разбирање во се :)
    Кога зборувам за изгледот, Taylor Lautner е одговорот. :inlove:

20. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Да ме сака.
    Да го сакам.

И ваков да е