Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што за вас претставува совршен маж?

Дискусија во 'Сингл' започната од blueeparadise, 25 ноември 2011.

1. eticka

eticka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    85
    Оној кој не се влече по сукњата на мајка му, кој има големо срце, не само да те сака туку и да те почитува, да ти подаде рака кога ти е тешко, кога ќе дојде во искушение да знае да ги стисне забите и да си рече НЕ, да си за него богаттство поради твојата душа, а не поради надворешноста.

2. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    355
    совршен?! Јас! само за кого..........

3. Tina12

Tina12 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    9
    Совршен е секој човек на свој начин.

4. eticka

eticka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    85
    Да, се е релативно, и Ајнштајн го докажал тоа, и затоа овде се искажуваме за еден друг вид на совршеност, а не дека секој е совршен на свој начин. Тогаш има и совршени убијци, злоставувачи, силувачи... тие на свој начин се совршени во злото. темата е за тоа што значи совршен маж за една секако нормална личност-жена. поздрав

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alison.Di

Alison.Di Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    81
    Совршен маж за мене е човек што знае да ја почитува партнерката, да ја сака секако, но укажаната почит од негова страна, малите детали, изненадни бакнежи и пораки за добра ноќ, а воедно да биди сигурен дека е сакан ( се разбира партнерката која е почитувана и љубена се прави да возврати на најубав начин ), без претерана љубмора но сепак, една мала ограничена доза за зачинета врска. ЧОВЕК што не с страми пред Светот да кажи „ДА,ТОА Е ТАА!“ :inlove:

6. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Човек кој ја почитува сопатничката/партнерката, човек кој не се страми да излези пред другарите и да каже ДА, ОВАА Е ТАА ШТО ЈА САКАМ, човек што не е многу битно да е ПРЕЕубав туку да те сака, почитува, човек што е подготвен се да направи за тебе. А не оние типични мангупи кои девојкиве плачат т.е умираат за еден таков, после од кога ги повредуваат повторно плачат. :x

7. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Оној што ќе ме трпи мене. :D :D

На Tikvice и FeminkaDoKraj им се допаѓа ова.
  8. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Некој, кој може да биде и пријател и љубовник во исто време, кој знае што значи да се сака и почитува жена, кој знае да искажува љубов на милион начини...
    Некој со кој може да ги правиш и најбесмислените работи, а кога ги правите заедно се тоа да изгледа совршено

9. Audrey16

Audrey16 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    Мажот кој ќе има премногу љубов, разбирање, доверба....тој што ќе ме гледа на посебен начин, што ќе биде со мене кога најмногу ми треба и ќе ме подржува...ќе ме сака и почитува...оној чии маани ќе бидат ситница во споредба со убавините кои ги доживувам со него... тој што ќе можам да го толерирам и сакам најмногу на свет :inlove:

10. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Мажот што ја третира својата жена како принцеза,е чист факт дека тој самиот е одгледан од кралица.

Било која жена ако е во потрага по вистински маж треба да ги вклучи радарите и да ги запази основните квалитети кај одбраниот. Скоро секоја жена има слика за тоа како треба да изгледа совршениот маж, а очекувањата зависат од поединците.

Еве неколку особини кои треба да ги поседувате за да бидете "идеални" за жените.

Верност

Една од најважните особини кај идеалниот маж. Имено, мажите изневеруваат кога не се задоволни од сексот. Затоа пред да посакаат жените идеален маж нека се запрашаат дали поседуваат квалитетна сескуална привлечност.

Почитување

Мажите кои знаат да почитуваат се едни од најпосакуваниете. Ценење на личноста е човечка особина. За да биде ова пресудна карактеристика, мажот треба да е добро воспитан, не случајно е и онаа: Мажот што ја третира својата жена како принцеза, очигледно е воспитуван од кралица.

Еднаквост

За да бидете еден од кандидатите за идеален маж треба да знаете да бидете еднакви со партнерката. Жените ценат кога се соживувате со нивние проблеми, обврски. ценат кога ги прашувате за мислење, кога учествувате во разговори.

Искреност

Не онаа, кажете што сака да чуе, туку баш искреност. Едноставно зборувајте ја вистината, колку и да не сакате да ја повредите со неа, сепак кажете ја.

Самодоверба

На секоја жена ѝ треба заштита. Токму жените бараат маж што може да застане позади нив, што ги поддржува и ги заштитува и психички и физички. Таа самодоверба на мажот е една од пресудните карактеристики кои жените ја бараат.

Зрелост

Зрелоста е карактеристика која ја очекува секоја жена од 15 до 50 години. Значи факт е дека жените се позрели од нас, но сепак очекуваат понекоаш и ние да преземиме одговорност. Зрелоста покажете ја со разговор, со позитивни ставови за иднината и со цврст карактер.
    :geek:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  11. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Совршен никој не е , само во книга и на филм.

На kolovoz и Daleron им се допаѓа ова.
  12. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    461
  13. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Совршениот маж треба добро да изгледа (симпатичен, згоден, развиен, црн, да има брада), да ме почитува, да има доверба во мене и да не е љубоморен. Совршениот маж треба да е образован, културен, со желба за работа и свои успеси. Секогаш да е овде до мене.

14. DebbieLegg

DebbieLegg Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    361
    Робот за слобода слободниот за совршенство, се додека го барате мр.перфект никогаш нема да го пронајдете.
    Не постои совршенство, па ни по имагинарни само зададени стандарди.
    Не станувајте робови на сопствените каприци зашто така никогаш нема да го пронајдете совршенството.

На Ana3567 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Како изгледа совршен маж? Он не изгледа он се понаша!!!

таман си е изреката на место.

На tessie и Ana3567 им се допаѓа ова.
  16. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    461
    Temna kosa i crni ili temno kafeni oci <3

17. Bennet

Bennet Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    55
    Бараме ,,совршен'' маж? А ние? Совршени сме?...НИКОЈ не е совршен. Секогаш на некој нешто му недостига или има нешто вишок. Работата е што гледаме да избереме некој кој е најблиску до нашите очекувања/критериуми. За секое тенџерче има капаче нели? Така е и во љубовта. Сакаме некој со кој би се согласувале, почитувале, со кој би имале заеднички интереси (што не мора да значи). Позз :*

18. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Кога би имала волшебно стапче би направила по мера совршем маж. :lol: Ама да бидеме реални сите имаме мани некој се прифатливи, некој не се. Се е релативно и ствар на вкус. Џабе би опишувала и физички и психички што е за мене совршен маж, кога таа совршена комбинација нема да ја најдам кај ниеден. Најважно би ми било да е приземјен човек, со кој поминатото време би ми било убаво и пред партнер би сакала да ми биде пријател. :)

19. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    за мене совршен маш е мојот маш хехехе.не е битен изгледот иако нормално мојот ми е мн привлечен и згоден ама битно ми е однесувањето.ме чува како единствена жена на светов,како мало бебе.битна сум му јас и само јас :D нема нешто што не ми е остварено а сум го посакала :):inlove:

20. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    461
    [​IMG] Crna kosa oci i brada <3

На lunchy, Eva22 и LifeLove им се допаѓа ова.