Најбитно е да биде онака совршен само за тебе, да те почитува, секогаш да знае да те сослуша и да ти даде совет. Да сака да ти помогне во било што, да се труди околу тебе и секако, да те сака. Што се однесува до физиономијата, сепак треба барем малку да ти се допаѓа.
Ништо, не постои совршен маж. Совршен е само кога те освојува, и на почетокот на врската. Откако ќе те освои станува како и секој обичен маж. Досаден! А ти мислиш дека е совршен бидејќи е подобар од некој друг, а не знаеш дека и од него има подобар! Совршен не постои!
За мене да е не совршен ете тогаш е совршен . Па нели и ние не сме совршени , а за нешто да биде совршено треба да биде составено од несовршености кои се надополнуваат едни со други ( ова е мој став па сега )
Повлакнест. Мислам дека и жените тогаш биле повлакнести, сега се само преку зима. Да надополнам, совршеното секогаш го гледаме од наша гледна точка. Од друга страна мислам дека не треба да бидеме толку обседнати со совршенство бидејќи следната врска може да биде со некој/а што не сме ни предпоставиле дека ќе бидеме во врска. Секогаш сум скептичен кога некој ќе опише некој друг како неверојатен(освен се разбира ако тоа се однесува на мене, тогаш ќе се запрашам "стварно?". Следува долга пауза и одговор "се разбира" ) Муабетот ми е дека треба да бидеме поотворени, не постои само еден тип на луѓе.
Совршен маж е секој кој се грижи за жената која му се предала. И обрнува внимание, ја цени, ја изненадува, ја прави среќна и исполнета.
Нема совршенство. Само се бара сродна душа. Со иста визија за иднината,одприлика ист интелект,почитување и привлечност.
Ќе припазам со пишување оти можам да се заборавам и да претерам Значи да е привлечен, да е добар,да има добра душа,позитивни мисли,да е вреден , да е плав да е зрел, да знае што сака од животот.
Совршена личност не постои. Постојат заеднички интереси, ставови, потреби и погледи кон животот кои создаваат чувство на поддршка и исполнетост кога двајца функционираат во некој сроден свет.
ах времето кога предвремено свршување не беше проблем, туку алатка за преживување претпоставувам дека пеперутките Повторно ти излетаа низ пенџере како брадата,почна да те чеша ?
Кога ќе си направам еден флешбек за врските во минатото, сфаќам дека моите критериуми за "совршенство" никогаш не соодвестувале со карактеристиките на партнерот. За мене секогаш бил совршен колегата, другарот од предната клупа, дечкото од другиот влез. Ама никогаш и партнерот во целина. Ама можеби и затоа љубовта е убава, се заљубуваш во мал милион негови маани, кои додека љубовта трае ти се чинат толку симпатични. И тоа се тие отстапки од твојата идеална слика кои за тебе во тој момент стануваат совршени.
Zgodno i navezhbano telo, atletska gradba (ne nabildan i prerazvien, normalna muskulna masa; ramen stomak is a must, osobeno privlechna karakteristika) Ubavo lice, vo nekoja mera grubo, ama pravilno i simetrichno. Ochi preporachlivo sini (sino-zeleni). Boja na kosa i ne e tolku vazhna, po mozhnost da ne e crna. Dobar moden sens. I dobar vkus voopshto. Razlichen od ostanatite, nestandarden i avangarden. Strastven, harizmatichen, energichen, cvrst, da se izdvojuva od tolpata, da zrachi avtoritet i mashki stav, da se osekja testosteron pri negovo prisustvo, ekstroverten, no i rezerviran po potreba. Neobichno inteligenten, ambiciozen i mnogu sposoben, realiziran, no da ne zapira, dozhivotno da si postavuva novi celi koi kje gi ostvaruva. Interesen, da ima vechno detski duh, smisla za humor, da se zaebavame zaedno, no od druga strana da raspolaga so serioznost i zrelost. Da mi go podiga adrenalinot, a sepak da mi pruzha chuvstvo na sigurnost. So nishto pomalku ne se zadovoluvam. A verojatno i ispushtiv dosta.
Совршен, за мене, е оној во кој сум заљубена, кој го сакам и кој знам дека се чувствува исто за мене. За кој се грижам и кој се грижи за мене. Некој на кој му го давам цело мое внимание и кој ми го дава цело негово. Физички, ќе речам релативно е, сигурно некој со кој сме биле порано тогаш ни бил совршенство, а откако раскинваш со него онака седиш и си прајш „кај ми биле очите“.