Вчера правев мешано свинско со пилешко. Вака одеше: Ги сварив свинското месо со два батака, посебно сварив излупен компир со сецкан морков, но не да се разварат и да се распаднат, потоа во тавче пропржив 4 главици кромид, додадов печурки со сосема малку од нивната вода, посолив, ги додадов сварените моркови, го затворив тавчето со капак 5 минути. Водата во која се вареше месото ја пресипав во друг сад а во длабокото тенџере ги префрлив кромидот со печурките и месото, но претходно иситнето на ситни парчиња, додадов од водата во која се вареше месото, јас додадов малку повеќе за да ми биде чорбесто, вегета, сол, бибер, магданос, тоа се пржеше 5-10 минути, па потоа го исеков компирот на парчиња и го додадов во тенџерето, го затворив и оставив да се вари-пржи, при крај додадов 3 лажици сенф и пред да го тргнам една чашка павлака, и течноста во која се вареше се претвори во вкусен сос, беше превкусно.
Вчера направив нешто ептен брзо и лесно за приготвување, а ептен вкусно. Испржив пилешко (ситно исецкано), а потоа му додадов zucchini. откако омекна се додадов сос од домати (купувам секогаш без сол), па јас си додадов сол, бибер и малку вегета. Како додаток имавме салата од рендан морков и цвеколо со маслиново масло, балсамико, малку сол и малку шеќер. мммм....дури и денес за на работа си земав....њам њам